În centrul atenţiei apare Andrei Zaharia, un ofițer de patrulare care lucrat cu   Gheorghe Cavcaliuc când actualul politician a fost şeful interimar al Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova. Peste Prut, despre liderul PACE se mai cunoaşte că este un apropiat al controversatului om de afaceri Vladimir Plahotniuc, dat în urmărire generală.

Amintim că alegerile legislative anticipate au fost convocate în Republica Moldova la data 11 iulie, în urma dizolvării Parlamentului, iar Cavcaliuc ţinteşte un mandat de deputat.

Magistrată şantajată?

Miercuri seara, după dezbaterea televizată, Gheorghe Cavcaliuc a dezvăluit cum încearcă adversarii să-l scoată din lupta pentru un loc în Parlament: „Aseară, după dezbateri, realizatoarea de la TV8, Mariana Rață, a recunoscut că îi este interesant, ca unui jurnalist, subiectul procurorului din dosarul «Verde de briliant», inclusiv faptul că procurorul de caz este soția unui fost subaltern al meu, pe care l-am sancționat în 2018 pentru falsificarea proceselor verbale și a sumelor amenzilor aplicate.

Ținând cont că soțul procurorului a lovit cu mașina un biciclist și a fugit de la locul accidentului, acum câțiva ani, pentru care riscă închisoare, toate acestea trezesc bănuieli privind integritatea procurorului, dar și explică fărădelegile în adresa mea.

Mariana Rață nu și-a explicat de ce informația dată nu a prezentat interes pentru jurnaliștii de la TV8. Sper foarte mult că măcar astăzi vor întreba Procuratura Generală dacă ceea ce am spus eu este adevărat și dacă intenționează să verifice legalitatea activității procurorului Ludmila Zaharia, abuzurile ei, proveniența a zeci de mii de euro în declarațiile ei privind «cadourile» și legăturile ei cu oponenții mei politici”, a spus politicianul.

Cine se teme de Cavcaliuc?

„Sunt conștient că presiunile vor fi și mai mari după dezvăluirile mele. Pentru că se tem de mine și de PACE. Mai sunt informații, pe care urmează să le prezint, cine sunt procurorii, politicienii și interlopii care au participat la aceste întruniri ilegale în care s-au dat ordine ilegale”, a completat liderul PACE.

Recent, Ludmila Zaharia a cerut permisiunea Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova pentru arestarea lui Gheorghe Cavcaliuc. Aici s-a ajuns pentru că acesta candidează pentru funcția de deputat, iar reținerea sa este interzisă prin lege.

Intrarea lui în bătălia electorală a fost marcată într-un mod inedit și totodată straniu. O tânără a ieșit dintr-un coșciug și a recitat versuri patriotice dedicate Moldovei. Altfel, amintim că în urmă cu 4 zile, Gheorghe Cavcaliuc a fost reținut pe aeroportul din Moscova.

De asemenea, preşedintele PACE a transmis către autoritățile din Republica Moldova mai multe documente care ar atesta fapte de corupţie comise de anumiți politicieni.