"Amal şi cu mine suntem atât de inspiraţi de curajul şi elocvenţa acestor tineri băieţi şi fete de la liceul Stoneman Douglas", a declarat George Clooney.
"Familia noastră va fi prezentă la 24 martie alături de această generaţie incredibilă de tineri veniţi din toată ţara şi, în numele copiilor noştri Ella şi Alexander, vom face o donaţie de 500.000 de dolari pentru a ajuta la finanţarea acestui eveniment capital. Viaţa copiilor noştri depinde de asta".

Tot astăzi Congresul statului Florida, controlat de republicani, a respins cu 71 de voturi împotrivă şi 36 pentru, o moţiune pentru interzicerea armelor de asalt şi a încărcătoarelor de înaltă capacitate, sub ochii stupefiaţi ai elevilor supravieţuitori după recentul măcel petrecut la liceul din Parkland.

De la Jennifer Lopez şi Luis Fonsi, până la Kim Kardashian şi Ellen De Generes, mai multe celebrităţi americane au luat poziţie după atacul din Parkland de miercuri pentru a solicita un control mai strict al armelor de foc.

Elevii supravieţuitori ai atacului armat de la Parkland au anunţat duminică că vor protesta la 24 martie în cadrul unui "Marş pentru vieţile noastre", în cadrul căruia ar urma să se solicite un control mai strict al armelor de foc

Reamintim că o parte din elevi, de la aceeaşi şcoală, au aflat despre votul negativ în timpul deplasării spre Tallahassee, unde  aveau intenţia să îndemne parlamentarii să ia măsuri pentru siguranţa în şcoli şi controlul strict al armelor. Este una din multele iniţiative promovate pentru a transforma tragedia în acţiune politică. Printre obiectivele principale, ''Marşul pentru vieţile noastre'' la Washington şi în multe alte oraşe americane pe 24 martie.