Gem de mere cu scorțișoară. Deliciu pentru zilele friguroase de toamnă

Gem de mere cu scorțișoară. Deliciu pentru zilele friguroase de toamnă Gem de mere. Sursa foto: Pixabay

Prepararea gemurilor și a murăturilor  se află pe lista de priorități a tuturor gospodinelor. Unul dintre cele mai aromate gemuri pregătite în bucătăria românească este cel de mere. Acest gem se prepară rapid și nu va fi necesar să cureți fructele de coajă.

Gem de mere

Fie că este savurat cu pâine prăjită și unt sau folosit în prepararea deserturilor, acest gem va fi apreciat de toată lumea. Aroma merelor poate fi îmbogățită cu un strop de scorțișoară, iar astfel vei obține un desert spectaculos.

Ingredientele necesare pentru această rețetă:

  • 3 kilograme de mere roșii
  • 1,8 kilograme de zahăr
  • o linguriță de scorțișoară
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • o cană cu apă

Cum îl prepari 

Merele se spală sub jetul de apă, se îndepărtează codițele sau resturile de frunze. De asemenea, cotoarele se elimină înainte de a le da pe răzătoare. Decojirea fructelor este un pas opțional.

Gem de mere

Mere roșii. Sursa foto: Pixabay

Merele se scurg de suc și se pun într-o oală cu pereții dubli. Peste acestea se adaugă zahărul și se lasă la foc mic. Când gemul începe să fiarbă, înmoaie în apă o pensulă de bucătărie și curăță pereții oalei.

De asemenea, adaugă în compoziție scorțișoara și zeama de lămâie. Aceasta va ajuta la activarea pectinei din fructe, care te va ajuta să obții o compoziție fină și bine închegată.

Gem de mere

După aproape două ore la foc mic, desertul cu aromă de scorțișoară va fi gata de pus în borcanele sterilizate. Procedura poarte fi făcută în cuptor sau chiar în mașina de spălat vase.

Acest sortiment de gem poate fi preparat și fără zahăr. Optează pentru un soi de mere dulci, care să nu necesite îndepărtarea cojilor, care au un conținut bogat de fructoză. Cu puține calorii, acesta se poate servi alături de terciul de ovăz sau budinca de chia. În plus, desertul va putea fi păstrat la rece întreaga iarnă.