Supă cu cele mai pufoase găluște. Rețeta din caietul bunicii

Supă cu cele mai pufoase găluște. Rețeta din caietul bunicii Supă. Sursa foto Pixabay

Găluște pufoase în supa de găină, o rețetă care nu trebuie ratată chiar dacă vă îngrijorați de faptul că ar putea să iasă tari. Acesta este și unul dintre motivele gospodinelor de a nu mai face supă cu găluște pentru că ies tari ca piatra.

Găluște pufoase. Secretul unei supe ca la bunica acasă

Pentru minunata supă cu găluște aveți nevoie de carne de pui sau rasol de vită, două ceape, doi morcovi, o telină potrivită, două rădăcini de pătrunjel, un ardei gras.

Iar pentru găluște aveți nevoie de 50 ml ulei, 120 g griş, două ouă, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, un praf de sare și un pic de piper.

Pentru început se pune la fiert carnea de pui cu legumele tăiate felii mai mari. Atunci când legumele sunt aproape fierte, se scot apoi se strecoară supa.  Legumele pot fi folosite la o salată sau pot fi adăugate în supă după ce faceți găluștele.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai trebuie spus că este o rețetă rapidă, carnea de pui și legumele, de obicei fierb repede, iar pentru a face găluștele din griș vă mai ia cel puțin zece minute.

Supă tradițională cu găluşteGăluște pufoase. Secretul unei supe ca la bunica acasă. Sursa foto: Pixabay

Secretul care te ajută să nu dai greș

Pentru început separați albușul de gălbenuș care se ameștecă cu puțină sare. Apoi, într-un castron bateți bine albușul, dar aveți grijă ca ouăle să fie scoase din frigider cu cel puțin o oră înainte de a le folosi la găluște.

După ce albușul a devernit spumă se toarnă gălbenușul frecat cu un pic de sare și piper, se pune uleiul și amestecați bine. Ultima operațiune este turnatul grișului ușor amestecând bine pentru a se omogeniza.

Compoziția nu trebuie să fie tare la început. Iar marele secret este că compoziția nu trebuie pusă imediat în supă sub formă de găluște, ci se se lasă timp de 10 minute pentru ca grișul să se umfle. Rezultatul este unul pe măsură, găluștele vor ieși pufoase. Mai trebuie spus că după fiecare gălușcă, lingura trebuie înmuiată în supa care este pusă iar pe foc. Se fierb până când găluștele se ridică la suprafață.

Revista presei