Reţetă de supă de usturoi, pentru răceală şi gripă

Reţetă de supă de usturoi, pentru răceală şi gripăSursa foto: Pixabay

Odată cu vremea rece, răcelile și gripa nu ocolesc pe nimeni. Le puteți ține deoparte cu un produs foarte gustos: supa de usturoi.

Supa de usturoi poate să dea în cap răcelii și gripei. Potrivit specialiştilor, poate să înlocuiască cu succes antibioticele. Rețeta este simplă, dar delicioasă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o minunată supă de usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

12 căței de usturoi,

2 linguri cu ulei de măsline,

1 ceapă medie, tocată fin,

4 căni cu supă de legume sau de pui, după preferințe.

Vă mai sunt de folos un cartof, curățat și tăiat în cubulețe, sare, piper, ierburi aromate.

Nu faceți economie de usturoi. Este alimentul ideal împotriva virușilor. Cum este ideal să-l consumați

foto: Pixabay

Mod de preparare

Începeți prin a curăța și tăia usturoiul în feliuțe subțiri. Puneți ulei în oală. Adăugați usturoiul și ceapa și gătiți la foc mediu. Până se vor înmuia și vor deveni aurii. Adăugați apoi cartoful tăiat cubulețe și supa de legume sau pui. Lăsați să fiarbă până când cartofii se înmoaie. Apoi cu ajutorul unui blender transformați totul într-o cremă extraordinară.

Aduceți din nou supa la punctul de fierbere și condimentați cu sare și piper. Dar și cu ierburi aromate, recomandă retetesivedete.ro

Ce beneficii are supa de usturoi

Supa de usturoi are un gust extraordinar.

Studiile au demonstrat că usturoiul este mai bun decât antibioticele. De aceea, în perioada aceasta când virozele, răcelile și gripele ne dau târcoale este un prieten de nădejde. Supa de usturoi stimulează digestia, înlătura constipația și diareea de cauză infecțioasă.

Dar accelerează și metabolismul, arde grăsimile și curăță colonul, stimulând și circulația sângelui și înlăturând apariția afecțiunilor cardiovasculare. Supa de usturoi fortifică imunitatea și este nu doar delicioasă, ci și sățioasă și ține de foame câteva ore bune.

Ce spune profesorul Vlad Ciurea despre beneficiile usturoiului

Și prof. dr. Vlad Ciurea le-a recomandat românilor să consume cât mai mult usturoi. Întrucât curăță sângele și ajută creierul să funcționeze la capacitate maximă. „Am un prieten din comunitate care consumă usturoi cum mâncăm noi semințe și spune că este foarte bine pentru sănătate”, susține renumitul medic.

Acesta susține că în urma unor cercetări făcute la Universitatea din Louisville, Școala de Medicină, sulfura de alil din usturoi are rolul de a îmbunătăți memoria atât pe termen scurt cât și pe termen lung, datorită efectelor sale antiinflamatorii și antioxidante. De aceea, usturoiul se recomandă împotriva Alzheimer-ului și a demenței.

Atenție! Nu consumați usturoi mult dintr-o dată pentru că puteți avea probleme cu stomacul.

Ne puteți urmări și pe Google News