Ghimbirul murat, o delicatesă uimitoare. Secretul rețetei tradiționale japoneze

Ghimbirul murat, o delicatesă uimitoare. Secretul rețetei tradiționale japoneze Ghimbir murat. Sursa: Tashka2000 | Dreamstime.com

Dacă sunteți un iubitor de sushi, cu siguranță ați avut ocazia să degustați ghimbir murat cel puțin o dată. Această rețetă are rădăcini adânci în Japonia, unde este consumat cu regularitate atunci când se dorește ceva cu adevărat special în gust.

Pentru această rețetă de ghimbir murat nu aveți nevoie de prea multe ingrediente, dar dacă respectați pașii indicați, vă veți bucura de un gust deosebit.

Aveți nevoie de:

  • 500 g ghimbir proaspăt,
  • o lingură cu sare grunjoasă,
  • 600 ml oțet de mere (sau de orez),
  • 200 g zahăr.

Mod de preparare ghimbir murat

  1. Curățați ghimbirul cu atenție și tăiați-l în felii mai mari și mai subțiri.
  2. Presărați puțină sare pe fiecare felie și lăsați-le timp de două ore.
  3. După două ore, ștergeți fiecare felie cu un prosop de hârtie.
  4. Așezați ghimbirul în borcane sterilizate anterior.
  5. Într-un vas separat, fierbeți oțetul și zahărul. Turnați apa fierbinte peste ghimbir și apoi adăugați amestecul de zahăr și oțet.
  6. Sterilizați borcanele corespunzător, apoi lăsați ghimbirul să se răcească. Este normal ca ghimbirul să capete o culoare roz în urma acestui proces.
Ghimbir

Ghimbir. Sursa: Piliphoto | Dreamstime.com

Beneficiile ghimbirului pentru sănătate

Ghimbirul se numără printre alimentele cu proprietăți remarcabile în combaterea agenților patogeni și a afecțiunilor precum răceala și gripa. Pe lângă aceasta, ghimbirul poate ajuta la reducerea balonării și a problemelor digestive.

Ne puteți urmări și pe Google News

El stimulează enzimele digestive, relaxează mușchii stomacului și accelerează eficient metabolismul. Ghimbirul se remarcă prin capacitatea sa de a preveni infecțiile și poate fi benefic în tratarea bolilor gingivale, cum ar fi gingivita sau paradontoza.

De asemenea, acesta poate sprijini funcția cognitivă în procesul de îmbătrânire și oferă o sursă de energie, fiind considerat de multe ori mai potrivit decât cafeaua. Ghimbirul se dovedește a fi un aliat extraordinar pentru sistemul imunitar, ajutând organismul să combată virusurile și bacteriile și contribuind la reducerea riscului de infecții.

Un alt beneficiu notabil al ghimbirului este capacitatea sa de a reduce senzația de greață, motiv pentru care este adesea recomandat femeilor însărcinate.

Acesta poate fi util și în cazul persoanelor cu niveluri crescute de colesterol și trigliceride. Conform unui studiu publicat în Saudi Medical Journal, administrarea a trei grame de ghimbir pe zi poate ajuta la controlul nivelului crescut de colesterol.

De asemenea, ghimbirul are proprietăți vasodilatatoare și poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, potrivit rețeteșivedete.ro.