Evenimentul Zilei > Politica > Conflict Firea vs Raluca Turcan la TV: „Fac plângere penală”
Conflict Firea vs Raluca Turcan la TV: „Fac plângere penală”

Conflict Firea vs Raluca Turcan la TV: „Fac plângere penală”

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a reacţionat după ce amendamentul prin care social-democraţii au cerut majorarea alocaţiilor de la 214 la 300 de lei a fost respins joi în comisiile de Muncă, context în care a promis că poate depunde plângere penală pe numele ministrului Muncii, Raluca Turcan.

Gabriela Firea s-a contrat cu Raluca Turcan la TV: „Fac plângere penală.” Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Gabriela Firea a dezvăluit că inclusiv premierul Florin Cîţu şi ministrul Finanţelor (Alexandru Nazare) sunt vizaţi de plângerea penală.

„Este o mare dezamăgire (n.r. – respingerea amendamentului). Toţi politicienii care se aflau în acea sală au promis că vor face tot ce ţine de ei pentru a face viaţa românilor mai bună. Mi s-a spus că sunt prea sentimentală.

Au respins amendamentul PSD despre alocaţii

Avem Legea 14/2020, care prevede dublarea alocaţiilor, care a fost promulgată de preşedintele Iohannis. Ce se întâmplă de un an şi jumătate? Când aveau ocazia să voteze acest amendament depus de parlamentarii PSD, au transmis că plenul este suveran şi că el va decide, dar votul dat de parlamentarii PNL, USR PLUS şi UDMR a fost negativ.

Aş vrea să ştiu ce explicaţii dau ei că nu au găsit bani pentru o sumă infimă? S-au găsit bani pentru tot felul de achiziţii care nu erau urgente, dar pentru copii n-au avut milă. Ar dori să se ajungă să depunem plângeri penale? Juriştii noştri ne-au spus că dacă asta este calea, nu avem ce face.

Facem plângere penală pentru abuz în serviciu. Facem plângere penală pe numele prim-ministrului, pe numele ministrului de Finanţe şi pe numele ministrul Muncii. Mai au timp până săptămâna viitoare cei indicaţi”, a declarat Gabriela Firea după respingerea amendamentului cu privire la alocaţii.

Gabriela Firea s-a contrat cu Raluca Turcan la TV

Ministrul Muncii, Raluca Turcan

În timp ce Firea dialoga prin telefon cu moderatoarea de la Antena 3, legătura s-a mutat din studiu la declaraţiile Ralucăi Turcan despre testarea softului creat pentru recalcularea pensiilor.

La un moment dat, Raluca Turcan a fost întrebată cum comentează faptul că Gabriela Firea intenţionează să-i facă plângere penală din cauza alocaţiilor.

„Este doar o declaraţie. Din respect pentru miloanele de pensionari, n-are rost să intru într-o dezbatere care este pur politicianistă”, a fost reacţia ministrului Muncii.

Odată ce legătură a revenit în studio, Firea şi-a exprimat indignarea cu privire la reacţia Ralucăi Turcan: „Aroganţă, tupeu, grozăvii… Pentru doamna Turcan, grija pentru copii înseamnă declaraţie politicianistă. 3.600.000 de copii nu reprezintă un subiect de interes pentru Guvernul României. Înseamnă o declaraţie politicianistă.”

gabifirea RalucaTurcan sgg.gov.ro