Evenimentul Zilei > Economie > Urgenţa ce trebuie rezolvată cu privire la alocaţii în 2021. Guvernul Cîţu a promis
Urgenţa ce trebuie rezolvată cu privire la alocaţii în 2021. Guvernul Cîţu a promis

Urgenţa ce trebuie rezolvată cu privire la alocaţii în 2021. Guvernul Cîţu a promis

Alocațiile nu se vor dubla anul viitor, ci vor fi mărite cu un procent nemulțumitor pentru părinți. Modificări va suferi și salariul minim.

Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a vorbit despre prioritățile asupra cărora va trebui să se aplece în perioada imediat următoare. Reprezintă priorități salariul minim, indicele de refererință și cel ce privește alocațiile. Ea este de acord cu Florin Cîțu, actualul șef al Executivului, fost ministru de Finanțe, care afirmase că salariul minim din România ar trebui să crească la nivelul ratei inflației.

Cu alocațiile rămâne cum a fost stabilit: vor fi mărite, dar cu doar 20%

„La capitolul urgențe am discutat câteva chestiuni care țin de răspunsul pe care trebuie să-l oferim în privința salariului minim, indicele de refererință și al alocațiilor. În privința salariului minim și domnul Florin Cîțu a subliniat că el trebuie să crească la nivelul ratei inflației. În privința indicelui de referință putem să spunem că trebuie să creștem, dar nu într-o cheie populistă.

În privința alocațiilor răspunsul e că suntem în cadrul OUG dată de Guvernul precedent și alocațiile vor crește cu 20%”, a anunțat Raluca Turcan.

„Avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie”

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, pe final de mandat, ce se va întâmpla cu pensiile și alocațiile în anul 2021.

„Pensiile vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie.

Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună. Pentru plata alocațiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creștere etapizată, pentru a putea face față bugetul acestei solicitări de dublare a alocațiilor”, afirmase Violeta Alexandru.