Editura Evenimentul si Capital

Gabriela Firea reia un proiect de-a lui Ceauşescu

Autor: | | 3 Comentarii | 1284 Vizualizari

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că se lucrează la up-datarea proiectului privind construirea Canalului Dunăre-Bucureşti.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că în cadrul primăriei se lucrează în prezent la o actualizare a vechiului studiu de fezabilitate pentru realizarea Canalului Dunăre - Bucureşti.

"Am vorbit deja şi sper să depăşim nivelul discuţiilor, pentru că pregătim acum un studiu de fezabilitate - de fapt o updatare a vechiului studiu de fezabilitate - în ceea ce priveşte un proiect controversat, dar extrem de important, început în perioada comunistă, dar care a fost demarat tot cu banii românilor. Deci, nu mai contează în ce epocă istorică, politică ne aflam, câtă vreme banii românilor s-au dus către acest obiectiv, mă refer la proiectul Canalul Dunăre-Bucureşti", a precizat edilul şef, la forumul ''Fonduri europene. 2017 - un nou început'', găzduit de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, prezentă la eveniment, a declarat că în acest caz sunt necesare o argumentare solidă, precum şi prezentarea unui punct de vedere oficial.

"În legătură cu canalul Dunăre-Bucureşti, acesta nu a fost prevăzut în niciun plan până acum şi nici nu am primit această propunere, dar am spus în ultima noastră întâlnire că am putea - dacă aţi avea o argumentare solidă şi ne-aţi trimite oficial - ne-am putea gândi dacă am putea ajuta cu un studiu de fezabilitate, un studiu de fezabilitate modern", a spus ea.

Pe 16 octombrie 2016, Gabriela Firea s-a întâlnit cu specialişti în domeniul serviciilor de consultanţă în infrastructură pentru a discuta despre posibilitatea reluării lucrărilor la proiectul "Bucureşti - Port la Dunăre".

"Îmi doresc ca, în urma acestei întâlniri, să tragem o concluzie în ceea ce priveşte utilitatea, funcţionalitatea şi avantajele acestui proiect, dar şi să stabilim paşii pe care îi avem de urmat pentru continuarea şi finalizarea acestei investiţii. Vreau să continuăm acest proiect, să preluăm responsabilitatea realizării lucrărilor în Bucureşti, iar investiţia să devină o prioritate pentru Capitală. După discuţiile pe care le vom avea cu reprezentanţii unităţilor administrativ teritoriale responsabile şi după întocmirea documentaţiei necesare, vom putea demara procedurile pentru obţinerea cofinanţării proiectului din fonduri UE", explica atunci Firea.

Directorul IPTANA (fostul Institut de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene), Cornel Martincu, arăta, la momentul respectiv, că investiţia a fost realizată până în anii 1990 în procent de aproximativ 70%. Din cauza stagnării şi abandonării acestor lucrări, în prezent ele s-au degradat sau au fost distruse în bună măsură, stadiul de realizare fiind de 50%

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI