Fotbalul românesc riscă să fie dezafiliat de către FIFA! Scandalul izbucnit între FRF şi LPF, pe de o parte, şi clubul Universitatea Craiova, pe de altă parte, a ajuns să fie studiat şi de forul prezidat de Sepp Blatter.
Ieri, pe adresa FRF a ajuns o scrisoare trimisă de cei de la FIFA, în care se dezaprobă implicarea instanţelor civile în probleme de natură sportivă.
Reacţia organismului fotbalistic mondial a venit după ce Curtea de Apel a decis două lucruri foarte importante:
1. Formaţia Universitatea Craiova a fost dezafiliată ilegal;
2. Cluburile nu mai sunt obligate să se adreseze către TAS atunci când epuizează căile oferite de comisiile sportive din România.

"Mă adresez Ministerului Justiţiei"
Mircea Sandu, preşedintele FRF, a vorbit despre situaţia delicată în care a ajuns fotbalul românesc.
"Sigur că se va ajunge la excludere. Se va da un termen, o lună-două-trei, nu ştiu, ca instanţele civile să revină asupra deciziilor. Eu o să mă adresez Ministerului Justiţiei şi CSM-ului, ca să găsim o cale comună. La nevoie, voi apela şi la instanţe europene", a declarat Mircea Sandu, pentru Digi Sport.
S-au făcut reproşuri explicite
Pe site-ul FRF a fost publicată ieri scrisoarea venită din partea FIFA. "Dorim să reliefăm faptul că încălcarea obligaţiilor ce îi revin de către o asociaţie membră poate atrage aplicarea de sancţiuni, cum ar fi suspendarea sau excluderea respectivei asociaţii membre (art. 14 şi art. 15 din Statutul FIFA)… În cazul în care FRF nu îşi respectă obligaţiile ce îi revin ca membru FIFA, se poate considera că FRF încalcă Statutul FIFA", se specifică în înştiinţarea oficială semnată de Markus Kattner, secretar general al FIFA.
"Corleone": "Mă arestează ăştia!"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a folosit un ton apocaliptic, în încercarea de a explica gravitatea situaţiei. "Corleone" a spus că trebuie să pună în aplicare decizia Curţii de Apel.

"S-a greşit din momentul în care Adrian Mititelu s-a dus în justiţie. De atunci am ştiut că ne putem curăţa. Dacă epuizezi toate instanţele sportive, abia atunci te duci la cele civile. El nu s-a dus la TAS. Ştia că este o escrocherie, dar a mers mai departe. Doamna judecător nu a ştiut despre ce era vorba, de asta a luat asemenea decizii. Trebuie să aplic ce a hotărît Curtea de Apel. Noi suntem români… Dacă nu pun în practică decizia, mă arestează!", s-a plâns Dragomir, care prevede iureşul naţional.
"Vine FIFA şi ne suspendă, şi atunci să vedeţi cum tot guvernul, cu preşedinţie, cu toţi judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, imediat dă o Ordonanţă de Urgenţă în care spune că legislaţia sportului trebuie să fie atacată de legislaţia civilă şi penală", a afirmat preşedintele LPF.
Adrian Mititelu susţine că totul este o "făcătură". "Este o diversiune a lui Sandu şi Dragomir. În zilele următoare, cei doi vor fi arestaţi", a declarat patronul Craiovei.
Curtea de Apel a decis că echipele se pot adresa instanţelor civile, iar Universitatea a fost dezafiliată ilegal
Citiţi şi:

  • Dezafilierea Craiovei: Trădătorii de ieri, "salvatorii" de azi
  • Adio, TAS! Forul de la Lausanne nu mai poate fi apelat ca ultima instanţă