Fostul primar de la Sectorul 1 își vrea diamantele înapoi. Judecătorii de la Curtea Supremă i-au respins cererea

Fostul primar de la Sectorul 1 își vrea diamantele înapoi. Judecătorii de la Curtea Supremă i-au respins cererea Sursa foto: Razvan Valcaneantu \EEC

La percheziții, procurorii DNA au descoperit acasă la Tudorache, diamante care valorează peste 1.8 milioane de euro

Tudorache le-a cerut judecătorilor să admită ridicarea sechestrului asigurator pe o cantitate mare de diamante, găsite în posesia lui, și care valorează peste 1.8 milioane de euro.

După o deliberare scurtă, magistrații Înalte Curți de Casație și Justiție au decis să respingă cererea.

”Respinge cererea de revocare a măsurii preventive formulată de inculpatul Tudorache Daniel. În temeiul art. 362 alin. (2) din Codul de procedură penală raportat la art. 208 alin. (5) din Codul de procedură penală, constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar pe cauțiune luată faţă de inculpații Tudorache Daniel și Tudorache Constanța Adina, astfel cum a fost modificată prin încheierea din 21 iulie 2022, pronunţată în dosarul nr. 455/1/2022/a1.4, rămasă definitivă prin necontestare, măsură pe care o menține”, se arată în decizia de azi, a Instanței Supreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

A plătit o cauțiune de un milion de euro

Pe rolul Instanței Supreme, Daniel Tudorache este judecată într-un dosar de corupție, în care procurorii DNA îl acuză de trafic de influență și spălare de bani.

Pentru a nu fi arestat, la momentul deschiderii urmăririi penale, Tudorache a fost de acord să plătească o cauțiune în valoare de un milion de euro.

În acest dosar este judecată și soția fostului primar de la Sectorul 1, Adina Constanța Tudorache, care a plătit o cauțiune în valoare de 200.000 de euro.

Procurorii DNA, susțin că Tudorache, în perioada în care a fost primar la Sectorul 1 , ar fi pretins 10 la sută dintr-un contract de servicii încheiat cu o firmă privată.

”În schimbul traficării influenței, persoana aflată în anturajul primarului ar fi primit suma totală de 105.000 lei în numerar, precum și suma de 8.640 lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparținând traficantului de influență”, susține DNA.

Analiza averii lui Tudorache

Procurorii de la DNA mai susțin că în perioada în care a ocupat funcții publice, Daniel Tudorache a făcut achiziții imobiliare la prețuri extrem de mari, sumele folosite fiind cu mult mai mari decât cele câștigate oficial.

”Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus obținute în mod nelegal, acesta ar fi procedat la: depunerea de sume de bani în numerar prin intermediul fostei soții și al menajerei, în conturi bancare deschise pe numele acestora – în total 3.255.465 lei și 231.117 euro;  achiziționarea de bunuri imobile pe numele fostei soții, în sumă totală de 305.000 euro și 470.000 lei, sume plătite de asemenea în numerar;  acordarea unui împrumut de 920.000 de euro, în numerar, unei persoane, prin intermediul fostei soții;  achiziționarea, prin intermediul fostei soții, de bijuterii, inclusiv diamante în valoare de 9.784.295 le”, se mai arată în rechizitoriu.