Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul manager al Serviciului de Ambulanță Constanţa, acuzat că şi-a angajat soţia în cadrul SAJ. Ce venituri obținea
Fostul manager al Serviciului de Ambulanță Constanţa, acuzat că şi-a angajat soţia în cadrul SAJ. Ce venituri obținea

Fostul manager al Serviciului de Ambulanță Constanţa, acuzat că şi-a angajat soţia în cadrul SAJ. Ce venituri obținea

Fostul manager al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, Laurenţiu Bădescu, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia în cadrul SAJ.

Cazul a fost sesizat şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie deoarece există indicii că fostul director a safarist infracțiunea de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, informează ANI.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis miercuri că soţia fostului manager al SAJ Constanţa Laurenţiu Bădescu a obţinut venituri de 799.297 de lei.

„În perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanţa (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soţiei sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical şi auxiliar din cadrul SAJ Constanţa, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 lei.
Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006”, a anunțat ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Laurenţiu Bădescu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane întrucât în exercitarea atribuţiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţia sa.

Alte două persoane cu funcţii de conducere din sistemul medical au fost declarate incompatibile

Un alt caz descoperit de inspectorii de la ANI se referă la Georgios Katsiaounas, fost manager interimar al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu – Rusescu”.

Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03 noiembrie 2020 – 26 august 2021, întrucât a deţinut şi exercitat simultan funcţiile de Manager interimar al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu – Rusescu” şi administrator a două societăţi comerciale.

Al doilea caz este cel al lui Lucian Ştefan Miron, director medical – membru al Comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Acesta a fost acuzat de ANI că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 mai 2020 – 02 aprilie 2021, întrucât a exercitat simultan funcţiile de membru al Comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva (director medical) şi administrator al unei societăţi comerciale, informează news.ro.