Evenimentul Zilei > Social > O universitate privată celebră nu mai organizează concurs de admitere anul acesta! Printre profesorii care au predat sunt Adrian Năstase şi Elena Udrea
O universitate privată celebră nu mai organizează concurs de admitere anul acesta! Printre profesorii care au predat sunt Adrian Năstase şi Elena Udrea

O universitate privată celebră nu mai organizează concurs de admitere anul acesta! Printre profesorii care au predat sunt Adrian Năstase şi Elena Udrea

Universitatea privată Creștină „Dimitrie Cantemir” din București a publicat, marți, un anunț  în care spune că nu va mai înscrie studenți în anul I pentru 2022-2023. Unul dintre motivele acestei decizii este şi numărul mic de absolvenți de liceu care au dat bacalaureatul anul acesta. Mai mult, la această instituție de învățământ au predat nume grele: Victor Babiuc, Mircea Coșea, Ioan Mircea Pașcu, Rodica Stănoiu si Elena Udrea.

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” nu mai organizează concurs de admitere pentru anul universitar 2022-2023, a explicat Marinella Turdean, prorector, pentru Edupedu.ro.

„Pentru anul universitar 2022-2023, nu se organizeaza concurs de admitere la programele de studiu din cadrul Universității Creștine ‘Dimitrie Cantemir’ din București”, scrie în dreptul rubricii „Admitere” de pe site-ul Universității Creștine Dimitrie Cantemir.

Se poate spune că Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” a fost una din cele mai profitabile universități private din România.

De ce nu se mai fac înscrieri pentru studenții de anul I

Unul dintre motivele invocate ar fi numărul mic de absolvenți de liceu care s-au prezentat la bacalaureat, apoi  „presiunea exercitată de criza economică, de inflație, de creșterea prețurilor la energie și combustibili, a determinat constituirea unei taxe de școlarizare necompetitive pentru posibilii viitori studenți ai Universității”, a mai explicat Marinella Turdean.

„Este prima dată când la Universitatea noastră nu se organizează concurs de admitere la niciun program de studiu. În legătură cu motivele care au stat la baza acestei Hotărâri a Senatului, în primul rând, vă subliniez următorul context: după cum se știe, anul 2022 este anul în care s-au prezentat la examenul de bacalaureat cei mai puțini absolvenți de liceu din ultimele trei decenii, respectiv 120.000 de candidați dintre care au promovat examenul 89.054”, a declarat Marinella Turdean.

Şi continuă: „În condițiile în care cele 53 de universități de stat civile și militare au scos la concursul de admitere peste 150.000 de locuri, dintre care bugetate, 61.500, teoretic nu ar mai fi rămas niciun candidat pentru admitere în cadrul celor 30 de instituții de învățământ particular”.

Cine sunt profesorii care au predat aici

Printre profesorii care au predat la Universitatea Creștină “Dimitrie Cantemir” sunt: Victor Babiuc, Aspazia Cojocaru, Mircea Coșea, Dan Drosu Șaguna, Ioan Mircea Pașcu, Rodica Stănoiu si Elena Udrea.

Marinella Turdean  a fost întrebată despre modul în care se vor desfășura cursurile pentru actualii studenți ai universității: „Pentru actualii studenți, în anul universitar 2022-2023, cursurile se vor desfășura cu prezența fizică a studenților și a cadrelor didactice în campus (față în față), așa cum s-au desfășurat și în anul universitar 2021-2022”, relatează edupedu.ro.