Evenimentul ZileiPoliticaFostul jurnalist Liviu Iolu țintește scaunul de primar de la Iași

Fostul jurnalist Liviu Iolu țintește scaunul de primar de la Iași

Fostul jurnalist Liviu Iolu țintește scaunul de primar de la Iași
Fostul jurnalist Liviu Iolu a fost desemnat candidatul PLUS la Primăria Iaşi, în timp ce profesorul Daniel Şandru este candidatul partidului la şefia Consiliului Judeţean Iaşi.

Liviu Iolu și Daniel Șandru cei doi au lucrat cu Dacian Cioloș în anul 2016, în guvernul condus de actualul lider PLUS, după cum anunță digi24.ro.

Liviu Iolu, fost jurnalist și fost purtător de cuvânt al guvernului Cioloș în anul 2016 a fost desemnat candidatul PLUS la Primăria Iași. El urmează să înfrunte în competiția internă din USR-PLUS pe deputata Cosette Chichirău, desemnată candidat USR la primăria ieşeană, iar canditatul comun al alianței va fi cunoscut în jurul datei de 15 februarie.

Liviu Iolu, moldovean născut în Dorohoi, e de părere că Alianţa USR-PLUS are la Iaşi una din cele mai puternice organizaţii din ţară. El l-a criticat pe actualul edil Mihai Chirica. Iolu consideră că Chirica nu are viziune, ci se ocupă doar de gospodărirea capitalei Moldovei, care, în opinia lui „ gâfâie în acest moment, iar oraşul trebuie să-şi găsească identitatea de capitală regională. E nevoie de un suflu nou.”

Pentru șefia consiliului județean Iași, PLUS l-a desemnat pe Daniel Șandru, profesor la o universitate privată din Iaşi și fost secretar de stat în guvernul lui Dacian Cioloş.

Ca și colegul său de partid, Liviu Iolu, Şandru crede în necesitatea schimbării stilului administrativ de conducere a Consiliului Județean de la Iași. Aceasta a spus că trebuie eliminat principiul căciulismului pe care liderii politici locali îl folosesc când se duc la Bucureşti la şeful lor de partid sau la guvern.


Accesează: