Evenimentul Zilei > Politica > Fostul DIRECTOR EDITORIAL de la TRUSTUL lui Patriciu povesteşte cum voia MOGULUL să-l declare BOLNAV pe Băsescu
Fostul DIRECTOR EDITORIAL de la TRUSTUL lui Patriciu povesteşte cum voia MOGULUL să-l declare BOLNAV pe Băsescu

Fostul DIRECTOR EDITORIAL de la TRUSTUL lui Patriciu povesteşte cum voia MOGULUL să-l declare BOLNAV pe Băsescu

Fostul director editorial al trustului Adevărul Holding, Adrian Halpert, a povestit, pe site-ul reportervirtual.ro, cum a intenţionat Dan Voiculescu să-l declare bolnav pe Traian Băsescu, pentru a lansa o amplă campanie „medicală” de suspendare a fostului preşedinte al României.

Astfel, Adrian Halpert povesteşte cum Dinu Patriciu, patronul tristului Adevărul, l-a chemat în biroul său, în vara anului 2010, pentru a-i înmâna un document despre sindromul Wernicke-Korsakoff. Alături de Dinu Patriciu se afla şi Peter Imre.

„„E boala de care suferă Traian Băsescu. E grav bolnav. De la alcool. Nu mai poate conduce România. Trebuie să facem ceva”, i-a spus Dinu Patriciu lui Adrian Halpert.

Conform documentului, boala de care ar fi suferit Traian Băsescu era o afectare permanentă a creierului, generată în special de carența de vitamină B1, carență obișnuită în cazul alcoolicilor cronici. Printre simptomele acestui sindrom s-ar fi numărat pierderile de memorie, inventarea de povești și situații sau halucinații.

O astfel de boală ar fi fost perfectă pentru a pune la îndoială capacitatea lui Traian Băsescu de a conduce țara, după ce, în 2009, Mircea Geoană nu câştigase alegerile prezidenţiale.

Întrebat de către Adrian Halpert care este rolul acelor hârtii, Dinu Patriciu a răspuns că trebuie să demareze o campanile prin care să ceară suspendarea lui Traian Băsescu pe motive medicale.

„Păi trebuie să ne pregătim serios, într-o lună-două, să dăm drumul în Adevărul la o anchetă pe această temă. Trebuie să facem o campanie în care să cerem suspendarea lui Băsescu pe motive medicale”, a spus Dinu Patriciu.

Întrebat dacă există un medic care să certifice faptul că Traian Băsescu suferă de sindromul Wernicke-Korsakoff, Dinu Patriciu a răspuns: „Da, sunt mai mulți care știu, unii care chiar l-au consultat, dar îți dai seama că niciunul n-o să-și asume cu nume și prenume această chestiune. N-au cum. E jurământul lui Hipocrat”.

 Adrian Halpert a declarat atunci că, fără un medic cu nume, prenume, parafă, poză, care să-și asume și să dovedească această poveste, nu poate să le dea oamenilor de la „Adevărul” să scrie așa ceva, deoarece nu poate angaja credibilitatea ziarului în acest fel.

Deşi Dinu patriciu a insistat că şi-ar dori citarea unor surse medicale și dezvoltarea subiectului pe descrierea bolii, “ale cărei simptome se potrivesc perfect cu comportamentul public al lui Băsescu”, Peter Imre i-ar fi dat dreptate lui Adrian Halpert.

Dupîă câteva luni, Adrian Halpert a aflat că povestea presupusului sindrom de care ar fi suferit Traian Băsescu era un plan bine pus la punct. “Adevărul” trebuia să lanseze povestea pe piață, iar ulterior Dan Voiculescu urma să preia subiectul și să-l extindă, prin intermediul trustului Intact, transformându-l într-o campanie „medicală” de suspendare a lui Traian Băsescu.

După cum notează Adrian Halpert, dacă trustul lui Dan Voiculescu l-ar fi lansat direct n-ar fi avut credibilitate, de aceea „lansatorul” trebuia să fie „Adevărul”.

Povestea fostului director editorial al Adevărul Holding vine în contextual în care publicaţia ziuanews.ro citează părerea unui presupus specialist, care se află “sub protecţia anonimatului”, care spune că preşedintele României, Klaus Iohannis, suferă de Sindromul Asperger, o formă de autism.

Descrierea simtomelor pe care Klaus Iohannis le-ar suferi sunt copiate, însă, de pe site-ul helpautism.ro.

Găsiţi mai multe detalii pe reportervirtual.ro.