Fost agent SIPA, DEZVĂLUIRI: MANIPULAREA informațiilor CRITICE despre MAGISTRAȚI și POLITICIENI

Fost agent SIPA, DEZVĂLUIRI: MANIPULAREA informațiilor CRITICE despre MAGISTRAȚI și POLITICIENI

Dezvăluirile EvZ despre manipularea informațiilor din Arhiva SIPA continuă cu un nou episod, din care puteți afla cine erau cei vizați de agenții secreți ai Ministerului Justiției.

În ziarul de miercuri, un fost agent SIPA face DEZVĂLUIRI despre modul în care s-a făcut arhivarea dosarelor și explică ce magistrați și politicieni intrau în atenția serviciului.

Angajați ai SIPA, DAȚI AFARĂ ILEGAL de Monica Macovei | Arhiva SIPA

Fostul subofițer al serviciului secret al MJ relatează că existau „kilometri de arhivă”, că înregistrarea documentelor s-a făcut pe baza unui opis, dar că, ulterior, documentele au fost amestecate, astfel că, acum, înțelegerea lor este foarte dificilă.

Agentul desființatei SIPA povestește că nu erau vizați de anchete decât acei magistrați care erau bănuiți de corupție, și nu cei ale căror fapte ar putea fi considerate de opinia publică imorale, dar care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Se STRÂNGE LAȚUL! Lista celor care au intrat în Arhiva SIPA FĂRĂ certificate ORNISS, trimisă de ministrul Justiției la Parchetul General - EXCLUSIV EVZ

În cazul politicienilor, multe dintre informațiile pe care agenții SIPA le adunau nu se soldau cu dosare penale, mai relatează agentul. El povestește că unii dintre oamenii politici, când ieșeau de la audieri, îi amenințau pe ofițerii SIPA.

Reamintim că scandalul legat de Arhiva SIPA a pornit în urma dezvăluirilor publicate în Evenimentul zilei. În episodul XV din serialul „Noi suntem Statul!”, Dan Andronic explica că „Binomul SRI-DNA nu ar fi funcționat atât de eficient dacă nu ar fi avut un al treilea element, esențial pentru „eficientizarea” parcursului dosarelor considerate prioritare de Sistem, sau așa numitele dosare-țintă”.

„Când folosesc acest termen mă refer la faptul că, după numeroasele scandaluri legate de implicarea SRI în actul de Justiție și declarația generalului Dumitru Dumbravă, aria de cooperare a judecătorilor cu ofițerii de informații s-a restrâns, dar în continuare sunt urmărite dosarele importante, sau așa cum le spuneam, DOSARELE-ȚINTĂ”, se mai arăta în articolul „Arhiva SIPA avea peste 3.000 de dosare despre judecători și procurori - Un raport exploziv dezvăluie cum au dispărut și s-au copiat documente compromițătoare”, care a declanșat cutremurul din justiție.

„Potrivit unor mărturii ale unor surse din Ministerul Justiției și SIPA, în această arhivă, la momentul preluării de către Monica Macovei, se găseau note informative care vizau nu numai judecători și procurori, ci și oameni politici importanți. Potrivit acestor surse, vorbim despre numele unui ex-președinte al României, a doi foști prim-miniștri, cel puțin a unui fost minsitru al Justiției, nume pe care nu le voi da publicității pentru a nu deturna dezbaterea publică legată de desecretizarea Raportului Comisiei Chiuariu-Predoiu din perioada 2007 - 2008.

Este o dezbatere fi erbinte pentru că vorbim despre un raport ce conține acuzații extrem de grave la adresa modului în care Monica Macovei și echipa desemnată de ea, respectiv Cristi Danileț și Paul Dumitriu, au înțelessă inventarieze arhiva SIPA și să stabilească unde se duc documentele secrete, la Arhivele Naționale sau la SRI, în funcție de gradul de importanță și valoarea informativă”, se arăta în a doua parte a dezvăluirilor, intitulată „ARHIVA SIPA conține informații despre DOI FOȘTI PRIM-MINIȘTRI și UN PREȘEDINTE, UN FOST MINISTRU AL JUSTIȚIEI, zeci de magistrați. Desecretizarea Raportului din 2008, esențială pentru a lămuri manipularea documentelor SIPA”.