Pierdere imensă pentru Formula 1. Un celebru pilot a încetat din viață

Pierdere imensă pentru Formula 1. Un celebru pilot a încetat din viață Formula 1.Sursă foto: Pixabay

Doliu în Formula 1 după ce un cunoscut pilot a decedat. Acesta s-a stins la vârsta de 80 de ani, lăsând în spate o carieră impresionantă în domeniu.

Doliu în Formula 1. Pilotul brazilian Wilson Fittipaldi a murit la Sao Paulo, la vârsta de 80 de ani. Anunțul a fost făcut de Confederaţia Braziliană a sporturilor cu motor. Fanii acestuia au fost șocați de veste.

Formula 1. Wilson Fittipaldi a murit

Cunoscutul campion fost fratele mai mare al celebrului pilot Emerson. Acest a avut numeroase reușite în Formula 1. Wilson Fittipaldi  a concurat în F1 între 1972 şi 1975. Vestea tristă a fost dată de Confederaţia Braziliană a sporturilor cu motor.

„La 80 de ani, Wilsinho a murit liniştit şi înconjurat de toată dragostea pe care a meritat-o de-a lungul vieţii. Wilson a combinat talentul, viziunea asupra viitorului şi îndrăzneala pentru a duce steagul Braziliei la un nivel neaşteptat”, a scris Confederaţia Braziliană a sporturilor cu motor într-un comunicat publicat pe conturile de social media.

Ne puteți urmări și pe Google News
Fittipaldi. Formula 1

Fittipaldi. Sursa foto: Instagram

A supraviețuit unui stop cardiac

Cu toate că ajuns la vârsta de 80 de ani, Wilson a avut o stare de sănătate bună. Problemele medicale au început să apară la începutul acestui an. Fratele dublului campion mondial de Formula 1 Emerson Fittipaldi, a suferit un stop cardiac în luna ianuarie. Familia povestit că acesta a început să se simte rău chiar în timp ce servea masa. Fostul pilot de Formula 1 s-a înecat atunci cu o bucată de carne. Șirul problemelor de sănătate a continuat după episodul respectiv.

Fittipaldi

Fittipaldi, fostul pilot de Formula 1. Sursa foto: Instagram

„În timpul mesei, el s-a înecat cu o bucată de carne şi a suferit de o lipsă de oxigen ca urmare a infarctului. El a fost resuscitat şi acum este sedat şi intubat. Noi aşteptăm să se trezească, el are un istoric post-chirurgical dificil de revenire post-sedativ, de o zi la un moment dat, şi trebuie să aşteptăm'', a fost mesajul postat de soţia lui Fittipaldi pe contul ei de Instagram.

Wilson Fittipaldi s-a remarcat în domeniul sporturilor cu motor. În anul 1973, acesta aocupat locul 16 în clasamentul F1, după o cursă pentru Brabham-Ford.