Foie gras, un aliment cunoscut de Crăciun, nu e pe placul multor francezi

Foie gras, un aliment cunoscut de Crăciun, nu e pe placul multor francezi Foie gras, un aliment cunoscut de Crăciun, nu e pe placul multor francezi . Sursa foto Dreamstime

Franța este împărțită în privința foie gras-ului, care este unul dintre cele mai cunoscute alimente de Crăciun. Există oameni care nu pot trăi fără el și oameni care au încetat să îl mai mănânce deoarece procesul de fabricare a acestuia dăunează animalelor.

Foie gras, un produs care este consumat în mod obișnuit în timpul sărbătorilor, este o parte importantă a majorității meselor de Crăciun din Franța. Unii oameni devin sceptici însă când aud întrebarea despre modul etic în care este fabricat.

Foie gras nu e pentru toată lumea

Există oameni care nu își pot imagina Crăciunul fără acest fel de mâncare delicioasă, în timp ce alții au ales să nu mănânce foie gras pentru că sunt îngrijorați de cruzimea față de animale care intră în procesul de fabricare a acestuia.

Preocupările legate de etică au fost ridicate de o femeie care a spus: „Chiar dacă știu că, din punct de vedere etic, nu este cel mai bun lucru, este greu să mă lipsesc de el”. O altă franțuzoaică, însă, a fost foarte împotrivă și a spus: „Nu, s-a terminat. Pentru că face rău animalelor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se face foie gras

Este interesant că există o altă modalitate de a face foie gras care nu implică hrănirea forțată, iar unii producători au început deja să o folosească. Marcel Metzler este unul dintre acești producători. El a folosit cu succes această metodă cu gâștele sale și acum se află în instanță, deoarece numai animalele care au fost hrănite cu forța pot fi etichetate drept foie gras. El a declarat: „Vrem să lucrăm în cadrul de reglementare existent, folosind o metodă ușor diferită”.

Foie Gras

Foie gras, un aliment cunoscut de Crăciun, nu e pe placul multor francezi. Sursa foto Dreamstime

Producătorii încearcă ceva nou

O altă producătoare din Alsacia, Aline Meyer, încearcă ceva nou cu aproximativ 60 dintre gâștele sale. Ea s-a angajat să le ofere o varietate de alimente și să le hrănească de mai multe ori fără să le forțeze. Ea profită de dorința naturală a animalelor de a călători, lăsându-le să mănânce foarte mult înainte de a porni în călătorii care le vor duce la mii de kilometri.

Meyer a declarat: „Tot ce am vrut să fac a fost să le ofer gâștelor mele altceva”. Nu am de gând să le îndop. Sunt sigură că există diferite moduri de a face acest lucru”, potrivit Euronews.com.