Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare

Florin Niță, portarul Naționalei, nevoit să muncească în fabrică pentru mâncare Florin Niță. Sursa foto: Instagram

Portarul Florin Niță a primit mii de aplauze pentru prestația sa remarcabilă în meciul dintre România și Ucraina de la Euro 2024. Însă povestea sa despre cum a ajuns să joace fotbal și eforturile depuse pentru a ajunge în această poziție rămân mai puțin cunoscute.

Portarul Naționalei României a fost nevoit să muncească încă de la o vârstă fragedă pentru a se întreține și a nu ajunge pe străzi, după ce a rămas fără nimeni pe lume.

Florin Niță a munci în fabrică înainte să joace fotbal

Pe când avea doar cinci ani, Niță a rămas fără tată, iar imediat după, mama sa s-a îmbolnăvit grav. Astfel că, a început de mic să lucreze și spune că niciodată nu i-a fost rușine să o facă.

Viaţa mea? Pfuuu…Nu cuprinde prea multe lucruri. A însemnat muncă, muncă și iar muncă! Offf. Au fost atâtea (n.r. momente grele), nici nu ştiu pe care să-l aleg ca fiind cel mai greu… Cred că atunci când am rămas singur! Singur, singur…. Fără părinți, fără bunici, fără nimeni. Atunci am luat viața-n piept de unul singur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu! Am lucrat până şi la o fabrică de cozonaci! Da, ambalam cozonacii”, mărturisea Florin Niță.

Fotbalistul a dezvăluit că nu s-a ferit niciodată de muncă și că nu există nicio rușine în a merge să muncești, să câștigi bani și să îți faci un drum în viață.

Florin Niță a mai spus că mereu simțea nevoia să meargă să muncească încă de mic, pentru a evita să ajungă să doarmă pe străzi.

Toți cei din jurul său erau impresionați de sacrificiile pe care le făcea pentru a-și ajuta familia. Situația, spune portarul Naționalei, era dificilă, mama sa era bolnavă, nu aveau mulți bani, iar bucuria era mare în familie ori de câte ori reușea să aducă acasă un cozonac.

Florin Niță

Florin Niță. Sursa foto: Instagram

Deși îi dureau picioarele de la muncă, fiind încă mic, ajuta la împachetarea cozonacilor cu gândul clar că trebuie să muncească pentru a putea avea un cozonac pentru el și familia sa.

O vecină l-a îndrumat către fotbal

Florin Niță spune că o vecină pe nume Pansela a fost cea care l-a îndrumat către fotbal și care l-a învățat încă de mic că fără muncă nu poate face nimic în viață.

Ea a fost cea care l-a dus la fabrica de cozonaci și tot ea l-a dus și la fotbal.

Echipa națională de fotbal a României 2024

Echipa națională de fotbal a României 2024. Sursa foto: Instagram

„Apoi, tot ea a fost cea care m-a dus la fotbal şi mi-a zis: «Bucură-te de fiecare dată când joci fotbal, e o plăcere a vieţii!». Așa am ajuns la fotbal. Mi-a spus în primele zile: «Florine, să te ții de fotbal și vei avea multe bucurii!»”, a mai mărturisit Florin Niță, potrivit Cancan.