Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu, mesaj către liderii PNL. „Când nu atingi obiectivele, nu poți să mergi mai departe”
Florin Cîțu, mesaj către liderii PNL. „Când nu atingi obiectivele, nu poți să mergi mai departe”

Florin Cîțu, mesaj către liderii PNL. „Când nu atingi obiectivele, nu poți să mergi mai departe”

Premierul Florin Cîțu a vorbit, marți seară, despre campania de vaccinare și obiectivele stabilite de autorități. Printre altele, șeful Executivului a menționat că liderii care nu își ating țintele, ar trebui să lase loc politicienilor performanți.

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți seară, că liderii adevărați din PNL și-au atins de fiecare dată obiectivele, iar performanța lor a fost apreciată. Șeful Guvernului a transmis cât se poate de clar că liderii care nu reușesc să atingă țintele stabilite trebuie să facă un pas lateral și să lase la conducere pe altcineva. „Fără oameni responsabili în politică nu poți să mergi mai departe”, s-a exprimat premierul.

România nu a atins ținta de vaccinare stabilită de Guvern

Șeful Executivului însă, a fost criticat în repetate rânduri pentru eșecul campaniei de vaccinare din România. Marți, Ludovic Orban i-a bătut obrazul lui Florin Cîțu, subliniind că el nu a stabilit niciodată ținte în contextul în care nu au existat evaluări serioase. „Cine a stabilit ținte, trebuia să le urmărească. În ceea ce mă privește, știți că eu m-am ferit întotdeauna să stabilesc niște ținte atât timp cât nu au existat evaluări foarte serioase”, a spus președintele PNL.

Premierul Florin Cîțu a eșuat în atingerea țintei de vaccinare de 5 milioane de români imunizați până pe data de 1 iulie. La momentul actual, în România sunt sub 5 milioane de persoane vaccinate. Concret, 4.799.196. Politicianul a mai anunțat un nou obiectiv, anume atingerea unui număr de 10 milioane de vaccinați până în luna august.

Inconsistența decizională a autorităților

„Le-am spus de fiecare dată de ce îmi place această efervescență: prin competiție avem obiective și liderii adevărați știu că atunci când se ating obiective, și avem foarte multe exemple în PNL, unde liderii știu că și-au atins obiectivele, performanța le-a fost recunoscută și liderii rămân mai departe.

Acest tip de lucru vreau să-l avem peste tot în Partidul Național Liberal. Dar și atunci să recunoaștem când nu ai reușit să atingi obiectivele să faci un pas lateral și să lași pe alții să meargă mai departe. Asta nu înseamnă că cineva te dă la o parte. Ci să îți asumi și să ai responsabilitate. Fără oameni responsabili în politică nu poți să mergi mai departe”, a declarat Florin Cîțu pentru Digi24.

Amintim că relaxările lunare pe care le-au anunțat autoritățile ar trebui, în mod normal, stabilite în funcție de atingerea obiectivului de vaccinare pe luna respectivă, potrivit hotărârilor guvernanților. De aici se remarcă și inconsistență decizională a autorităților.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News