Evenimentul Zilei > Economie > Fiul lui Donald Trump ar putea investi în complexul imobiliar al Elenei Udrea. Un om de afaceri din Statele Unite vrea să-l aducă la Cluj: „Lucrăm la detalii”
Fiul lui Donald Trump ar putea investi în complexul imobiliar al Elenei Udrea. Un om de afaceri din Statele Unite vrea să-l aducă la Cluj: „Lucrăm la detalii”

Fiul lui Donald Trump ar putea investi în complexul imobiliar al Elenei Udrea. Un om de afaceri din Statele Unite vrea să-l aducă la Cluj: „Lucrăm la detalii”

Fiul fostului președinte american, Eric Trump, ar putea investi în complexul imobiliar Transilvania Smart City din Cluj. Anunțul a fost făcut de omul de afaceri american Onisim Dorneanu. El a declarat că vrea să-l aducă în România pe fiul lui Donald Trump, ca să investească în imobiliare la Cluj. Mai mult, omul de afaceri american, de origine română, pregătește lansarea unui fond de investiții cu un disponibil de 350 de milioane de dolari destinat firmelor românești din sectorul imobiliar.

Omul de afaceri american de origine română Onisim Dornean, pregătește lansarea unui fond de investiții cu un disponibil de 350 de milioane de dolari dedicat firmelor din sectorul imobiliar, din România. El susține că poartă discuții cu Eric Trump, fiul fostului președinte al Statelor Unite, pe care dorește să-l convingă să investească la Cluj. Eric Trump ar putea deveni investitor în complexul imobiliar Transilvania Smart City din Cluj.

Onisim Dorneanu spune că deține mai multe camere și apartamente de tip hotelier în Trump Hotel și spații în Trump Tower Chicago. Mai mult, este în negocieri să cumpere un pachet de apartamente și în Trump Tower din New York, iar acest lucru l-a adus în apropierea familiei Trump.

„Eric Trump vrea prima dată să vină să vadă. Este posibil să fie partener la proiectul Smart City din Cluj, dar acum lucrăm la detalii. De altfel, i-a fost prezentat și proiectul Campeador din Cluj“, a declarat omul de afaceri.

Transilvania Smart City va deveni cel mai mare proiect imobiliar din România, dacă se va finaliza conform planurilor inițiale. Complexul imobiliar va avea 10.000 de apartamente, un mall, școli, supermarketuri, un hotel și un aparthotel, spații de birouri, parcuri și săli de conferință. Proiectul este dezvoltat de un grup de investitori printre care Adrian Alexandrov (partenerul Elenei Udrea) și dezvoltatorul imobiliar clujean Ștefan Berciu.

Sursa foto. Profit.ro

Fondul de investiții care va fi lansat în octombrie

Omul de afaceri Onisim Dorneanu a pus bazele unui fond de investiții, Atlantic Partners Investment Fund, care va fi lansat oficial pe 1 octombrie. Prin intermediul acestui fond se dorește achiziția unui portofoliu de companii românești funcționale (chiar și în insolvență), cu potențial de creștere în sectoarele imobiliare, financiar, transporturi, chimic, agricultură și farma.

Structura fondului prevede ca 65% din portofoliu să fie format din obligațiuni guvernamentale emise de țări precum România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, iar restul activelor fondului vor fi investite în companii, potrivit unei prezentări a fondului.

Managerii Atlantic Partners urmăresc identificarea unor companii românești subevaluate cu active importante, echipe manageriale de încredere, potențial de creștere a dividendelor, protecție împotriva inflației și un nivel mai scăzut de risc. Onisim Dorneanu este acționarul majoritar și CEO-ul Atlantic Partners. În acest proiect, Dorneanu îl are ca partener pe clujeanul Avram Gal, liderul ALDE Diaspora și președintele asociației religioase New Life International Evangelical Association din Câmpia Turzii.

Sursa: Facebook/ Elena Udrea

Omul de afaceri pregătește mai multe parteneriate

În acest context, Dorneanu a declarat că pregătește parteneriate cu 5 mari companii din România, printre care constructorul Campeador al familiei bistrițene Larionesi.

„O parte din aceste fonduri sunt chiar banii mei personali, pe care eu îmi doresc să îi investesc în România. Începem cu 350 de milioane de dolari și într-un an vreau să duc fondul la peste 500 de milioane de dolari. Am vorbit deja cu 5 mari companii (pe care le va finanța, n. red.), printre care și grupul Campeador“, a declarat omul de afaceri.

Parteneriatul grupul Campeador constă în finanțarea unor proiecte rezidențiale, de retail și energie verde. Grupul este condus de Florin (Nelu) Larionesi și are în curs de autorizare două parcuri cu panouri fotovoltaice de 150 MW estimate la peste 100 de milioane de euro. Familia Larionesi a depus actele și pentru atragerea de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), câte 15 milioane de euro pentru fiecare proiect.

Fondul de investiții Atlantic Partners analizează 8 proiecte de energie solară, inclusiv cele două ale Campeador, și este în negocieri pentru a cumpăra mai multe fabrici. Între acestea este vorba și despre una de medicamente.

Cine este Onisim Dorneanu

Onisim Dorneanu este rezident în Chicago și conduce, de 13 ani, compania Madison Real Estate Consultants din Wisconsin. Această companie deține un portofoliu de sute de apartamente și case de închiriat.

Onisim Dorneanu a devenit, recent, principalul asociat și CEO al companiei Moogle Pharma, cu sediul în București. Firma se ocupă de distribuția internațională de medicamente în Germania, Danemarca, Olanda, Italia, Polonia, Marea Britanie, Turcia și America de Sud.

El a mai intrat și în acționariatul dezvoltatorului de software WTZ Technologies, preluând și funcția de director operațional. Dorneanu are în plan și construirea unui spital de oncologie cu 100 de paturi în care să aducă aparatură cu laser care țintește doar celulele canceroase, conform Profit.ro.