Eric Trump o numește pe Letitia James "cel mai corupt procuror general din istoria Statelor Unite”. Exclusiv

Eric Trump o numește pe Letitia James "cel mai corupt procuror general din istoria Statelor Unite”. Exclusiv

Procurorul general din New York a intentat un proces pentru fraudă împotriva lui Donald Trump și a trei dintre copiii săi. Fiul lui Trump, Eric, care a fost, de asemenea, citat în procesul intentat de procuratura din New York, a atacat imediat procurorul general. "Letitia James este cel mai corupt procuror general din istoria Statelor Unite", a scris el pe site-ul Truth Social.

Fiul fostului președinte Donald Trump, Eric, a atacat-o pe procurorul general al New York-ului, Letitia James, imediat după ce aceasta a depus miercuri o plângere în care îl acuză pe el și familia sa de fraudă în afaceri în cadrul Trump Organization, unde acesta este director. Frauda s-ar petrece de ani de zile.

"Letitia James este cel mai corupt procuror general din istoria Statelor Unite - și-a făcut campanie pe baza promisiunii de a-l da în judecată pe tatăl meu... priviți voi înșivă!", a scris el pe site-ul Truth Social.

Fiul fostului președinte, care este vicepreședinte executiv al Organizației Trump, a postat un videoclip cu Letitita James, creat de organizația Save America PAC a lui Donald Trump, în care se spune că ea și-a făcut campanie pe tema dării în judecată a lui Trump și o arată spunând că "zilele lui (n.n. Trump) sunt numărate".

Ne puteți urmări și pe Google News

Campanie electorală cu anchetă penală

În timpul campaniei lui Letitia James pentru funcția de procuror general al statului NY în 2018, ea a spus că îl va investiga pe Donald Trump și afacerile sale. La o zi după ce a fost aleasă, ea a fost mai explicită, spunând: "Cu siguranță îl vom da în judecată".

Procurorul general al statului New York a intentat miercuri un amplu proces civil împotriva fostului președinte Donald Trump, a afacerii sale și a celor mai mari trei copii ai săi. Procesul, care vine după o investigație de 3 ani, îl indică pe fostul președinte, afacerile sale și pe cei mai mari trei copii ai săi ca fiind vinovați de fraudă și spune că are dovezi despre peste 200 de evaluări false ale activelor lor.

James încearcă să le interzică definitiv celor doi Trump să desfășoare afaceri în New York și urmărește obținerea unor penalități de 250 de milioane de dolari. Biroul procurorului general al statului cere, de asemenea, numirea unui monitor independent care să "supravegheze conformitatea, raportarea financiară, evaluările și dezvăluirile către împrumutători, asigurători și autoritățile fiscale la Trump Organization" timp de cel puțin cinci ani.

Peste 200 de evaluări false

În cadrul unei conferințe de presă, procurorul general al New York-ului, Letitia James, a declarat că Donald Trump "și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari pentru a se îmbogăți și mai mult și pentru a înșela sistemul" și "a manipulat în mod repetat și persistent valoarea activelor pentru a determina băncile să împrumute bani Organizației Trump".

Ea a spus că activitatea frauduloasă a Organizației Trump i-a permis să primească condiții de împrumut mai favorabile, să plătească taxe mai mici și să determine companiile de asigurări să acorde prime mai mici.

James a spus că comportamentul detaliat în procesul său poate încălca legislația statală și penală, inclusiv "emiterea de declarații false către instituții financiare și fraudă bancară". Ea a spus că investigațiile statului vor trimite aceste acuzații către procurorul SUA pentru Districtul de Sud din New York și către IRS.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro