MovNat, un sistem de fitness pune în centru mişcarea naturală, adică încearcă să recupereze competențele de vânători-culegători pe care omul le-a avut, pentru ca astfel să dobândească rezistență, flexibilitate și forță, transmite Agerpres.


TOP 10 Cele mai CIUDATE hoteluri din lume. BIZARERIILE pe care le adoră turiştii | GALERIE FOTO"Inițial, noi, oamenii eram în stare să alergăm, să prindem și să sărim, dar apoi ne-am îndreptat spre sporturile specializate", a declarat fondatorul MovNat, Erwan Le Corre.

El a subliniat că atunci când vine vorba de mișcarea naturală, nimeni nu pornește de la zero. "Uitați-vă la ce fac copiii", a spus el. "Ei stau în picioare, se târăsc, sar, se cațără și aruncă lucruri. Ei nu fac exerciții pentru bicepși".

Panterele nu aleargă pe bandă

El a deplâns o cultură a exercițiului care reduce mișcarea fizică la sesiuni de manipulare a unor aparate moderne. "Cum ați antrena o panteră ca să fie în formă?". "Nu pe o banda de alergat", a tranșat el.

Le Corre, un nativ francez care locuiește în Santa Fe, New Mexico, spune că oamenii s-au abătut de la abilitățile lor evoluționiste și trebuie să revină la mișcările lor naturale proprii.

Grinzi în loc de copaci

"Există o curbă de învățare implicată în transformarea abilităților înnăscute în competențe atente", a spus el.

MovNat a calificat mai mult de 2.000 de instructori la nivel mondial. În sesiuni desfășurate în interior, ei folosesc mingi medicinale pentru a înlocui pietrele și grinzi în loc de trunchiuri de copaci căzuți.

Târâre, sărituri, ridicări și aruncări

Katy Bowman, specialist în modul de funcționare a corpului uman, din Seattle, a participat la o un atelier de lucru al MovNat ce a constat în târâre, sărituri, ridicări și aruncări, la începutul acestui an.

"Am petrecut o mare parte din timp doar pentru a sta așezați și a ne ridica de la sol fără să folosim mâinile", a declarat Bowman, autoare a cărții "'Move Your DNA".

Pare să lucreze întregul corp

Grupul a practicat combinații de menținere a echilibrului, aruncări și sărituri, echivalând cu o călătorie de două ore. Bowman a spus că, deși toată lumea ar trebui să fie capabilă să facă aceste mișcări, cei mai mulți oameni trebuie să se adapteze treptat.

Dr. Derek Ochiai, chirurg ortoped specializat în medicina sportivă, a declarat că MovNat pare să lucreze întregul corp, în condițiile în care ineficiențe în anumite grupuri musculare se pot înregistra chiar și la unii atleți de elita pentru că nu le folosesc în mod optim.Au ştiut să îmbătrânească FRUMOS. Este uimitor cum se DISTREAZĂ oamenii chiar şi la vârsta a treia | GALERIE FOTO

Distracţii la vârsta a treia Distracţii la vârsta a treia Distracţii la vârsta a treia Distracţii la vârsta a treia Distracţii la vârsta a treia


Cum arată cea mai scumpă ARMĂ din ISTORIE. Americanii au investit în ea până acum 400 de MILIARDE de dolari | GALERIE FOTO şi VIDEO

F-35 Joint Strike Fighter F-35 Joint Strike Fighter F-35 Joint Strike Fighter F-35 Joint Strike Fighter F-35 Joint Strike Fighter