Evenimentul Zilei > Sport > Fiicele lui Maradona au apărut în fața justiției. Dalma și Gianinna sunt acuzate de hărțuire digitală
Fiicele lui Maradona au apărut în fața justiției. Dalma și Gianinna sunt acuzate de hărțuire digitală

Fiicele lui Maradona au apărut în fața justiției. Dalma și Gianinna sunt acuzate de hărțuire digitală

Două dintre fiicele fostului mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona au fost nevoite să se apere în instanță de acuzațiile de hărțuire digitală la adresa avocatului tatălui lor.

Avocatul lui Diego Maradona, Matias Morla este deținătorul drepturilor pentru marca Maradona, iar cele două fiice ale fotbalistului îl acuză de escrocherie. Acestea au apărut joi în fața judecătorilor de la un tribunal din Buenos Aieres și au dezminţit, acuzaţiile de hărţuire digitală la adresa avocatului tatălui lor Matias Morla, după cum informează AFP. Dalma și Gianinna, fiicele lui Maradona, au răspuns la plângerea depusă de Morla, fost prieten al tatălui lor decedat în luna noiembrie.

„Este evident că doamnele Dalma Maradona şi Gianinna Maradona sunt supuse de mai mulţi ani dispreţului public nu doar pe reţelele de socializare, dar şi la televiziune şi în presa scrisă din partea persoanei care încearcă astăzi să îmbrace statutul de victimă”, a transmis la tribunal avocatul celor două fete ale fostului mare fotbalist argentinian.

Hărţuirea digitală este o infracţiune pasibilă de amendă, muncă în folosul comunităţii, dar poate merge și până la o pedeapsă cu închisoarea de cinci zile.

Cele două fiice ale lui Diego Maradona sunt născute în urma relației acestuia cu Claudia Villafane. Ele sunt în conflict cu Matias Morla în privinţa utilizării mărcii „Maradona”.

Diego Armando Maradona

Avocatul Morla deține drepturile pentru numele Maradona

Săptămâna trecută, Camera naţională de apel în materie criminală şi corecţională l-a autorizat pe Morla să reînceapă comercializarea numelui său, a poreclelor şi pseudonimelor, făcând referire la campionul mondial cunoscut ca Maradona, D10S, El Diez, La mano de Dios (mâna lui Dumnezeu) şi El Diego.

Decizia vine după ce, pe 31 martie, lui Matias Morla i se suspendase, de către justiţie, dreptul de utilizare a mărcii „Maradona” în cadrul unei proceduri pentru administrare frauduloasă şi escrocherie presupuse, angajată de Dalma şi Gianinna.

Aceste mărci sunt înregistrate la Institutul Naţional al proprietăţii industriale prin Sattvica S.A., o societate creată de Morla în 2015, la şase luni după ce Maradona i-a făcut o procură pentru utilizarea comercială a numelui său.

Fiicele lui Maradona îl acuză pe avocat de escrocherie

În urma acelei decizii a instanţei, Dalma şi Gianinna Maradona au publicat un comunicat în care acuză Sattvica că este o „firmă fantomă” şi că Matias Morla (foto) l-a escrocat pe tatăl lor.

„Noi am înţeles clar că Matias Morla l-a escrocat pe tatăl nostru, sustrăgând din patrimoniul său utilizarea mărcii şi încorporarea acesteia printr-o entitată juridică interpusă, Sattvica S.A.”, au scris cele două fiice ale lui Maradona.

Cum se va împărți averea starului argentinian

Într-un dosar paralel, justiţia penală încearcă să facă lumină în cazul decesului fostului campion al Argentinei, pentru a stabili dacă o neglijenţă a echipei medicale s-a aflat la originea degradării stării sale de sănătate.

Într-un alt proces civil se tranşează împărţirea averii lui Maradona, între Dalma (34 ani) şi Gianinna (32 ani), precum şi alţi trei copii recunoscuţi din diferite legături: Diego Junior (34 ani), Jana (25 ani) şi Diego Fernando (8 ani).

Maradona, căpitanul selecţionatei Argentinei care a cucerit Cupa Mondială în 1986, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: