Evenimentul Zilei > Actualitate > FERICIREA nu este VIS, este doar SOMN..
FERICIREA nu este VIS, este doar SOMN..

FERICIREA nu este VIS, este doar SOMN..

Ceretătătorii britanici au stabilit că o anumită cantitate precisă de somn poate conduce la o stare de bine, căreia i se poate spune şi “fericire”.

Cine îşi putea închipui că secretul fericirii va putea vreodată să fie aflat, şi, mai mult, să fie şi atestat ştiinţific?! Iată că acest lucru s-a întȃmplat, cercetătorii britanici, în urma celui mai recent studiu, ajungȃnd la concluzia că, pentru a se trezi dimineaţa fericit, omul trebuie sa doarmă exact ŞAPTE ORE şi ŞASE MINUTE în fiecare noapte.

Însă această condiţie nu este suficientă, căci somnul poate fi tulburat sau anulat de insomnia provocată de diferite activităţi solicitante, anterioare somnului.

Pragul, studiat pe 2.000 de subiecţi din Marea Britanie, este foarte sensibil: cei care dorm 7 ore pe noapte se declară în general fericiţi, în schimb subiecţii care închid ochii doar 6 ore şi 54 de minute sunt doar oarecum fericiţi.

Cel mai mult dorm tinerii de până la 25 de ani şi celibatarii, a arătat studiul, care a mai relevat că lipsa somnului duce la apariţia chiar a unor boli grave, cum ar fi diabetul şi bolile cardiovasculare, şi că somnul este mai bun după ce omul face duş înainte de culcare sau întreprinde o activitate care îl relaxează, conform stirpesurse.ro.