Evenimentul Zilei > Sport > FC U Craiova 1948 a promovat în Liga I. Bucurie în familia Mititelu
FC U Craiova 1948 a promovat în Liga I. Bucurie în familia Mititelu

FC U Craiova 1948 a promovat în Liga I. Bucurie în familia Mititelu

FC U Craiova 1948 a promovat matematic în Liga 1 joi, după ce a terminat la egalitate cu Csikszereda, scor 0-0, într-un meci din etapa a 8-a a play-off-ului din Liga a II-a.

FC U Craiova 1948 a promovat în Liga I. Bucurie în familia Mititelu. Miza pe care o aveau gazdele s-a simţit în  partida programată pe stadionul Ion Oblemenco. Cele două echipe n-au oferit prea multe faze de poartă şi nici ritmul de joc n-a fost extrarodinar.

În acest context, cea mai mare ocazie de gol a fost ratată de Csikszereda în minutul 86, când Toni Suciu putea strica sărbătoarea gazdelor. Totuşi, el a ratat deşi a rămas faţă-faţă doar cu portarul Robert Popa, situaţie la care s-a ajuns după gafa lui Lorenzo Paramatti.

FC U Craiova 1948 a promovat în Liga I

În urma acestei remize, FC U Craiova 1948  a bifat 50 de puncte, cu două partide rămase de jucat din play-off-ul Ligii a II-a. Oltenii au şase puncte avans faţă de ocupanta locului al treilea, CS Mioveni, dar şi avantajul meciurilor directe.

FC U Craiova 1948 a fost reînfiinţată în 2017 de Adrian Mititelu şi a început ascensiunea spre Liga I din Liga a IV-a. În 2018 a urmat promovarea în Liga a III-a, în 2019 cea din Liga a II-a. În următoare ediţie a Ligii I, oraşul Craiova va avea două echipe: pe CS Universitatea Craiova şi pe FC U Craiova 1948.

Adrian Mititelu a primit o nouă condamnare. În același dosar, nouă persoane au fost achitate

Ultima oară când Bănia a avut două echipe în primul eşalon a fost în anul 2000, când Extensiv Craiova retrograda în liga secundă, iar Universitatea Craiova termina de abia pe locul 13.

Bucurie în familia Mititelu

„Ce dor, ce chin, ce jale! Am avut emoții mari. Astăzi nu am jucat cum îmi doresc eu, dar sunt foarte bucuros pentru această promovare. Este un proiect foarte frumos, multă muncă depusă.

Așa e cel mai frumos, important e că lumea și-a dat seama că am făcut o treabă bună și au reparat această greșeală (n.r.  – revenirea la FC U Craiova 1948 după ce fusese demis). Totul e bine când se termină cu bine.

Reacţia lui Eugen Trică la finalul meciului de joi.

Mai avem două etape și vrem să încheiem campionatul pe primul loc. Acesta este următorul obiectiv. Va fi nebunie în ultima etapă, cu fanii în tribune! Le-am spus jucătorilor, cât au suferit acești fani, prin Liga 4. Jos pălăria în fața suporterilor din Peluza SUD”, a declarat antrenorul Eugen Trică la Telekom Sport.

Joi, la 20:30, a început şi celălalt meci al etapei: FC Rapid – ASU Politehnica Timişoara.

Clasament:

  1. FC U Craiova 1948 50 puncte
  2. FC Rapid 46 puncte
  3. CS Mioveni 44 puncte
  4. Dunărea Călăraşi 43 puncte
  5. ASU Poli Timişoara 39 puncte
  6. FK Csikszereda 38 puncte