FC Barcelona este în derivă totală. O legendă este chemată să redreseze corabia

FC Barcelona este în derivă totală. O legendă este chemată să redreseze corabia

FC Barcelona are mari probleme în acest început de sezon și scaunul lui Ronald Koeman se clatină serios. Șefii catalanilor se gândesc să-l readucă pe Pep Guardiola la vară.

FC Barcelona este în derivă în acest început de sezon, iar oficialii catalanilor caută un antrenor care să-i ia locul olandezului Ronald Koeman. „Roș-albaștrii” au remizat, luni, în campionat, scor 1-1, cu Granada, iar Koeman este ca și demis. Favorit pentru a-i lua locul batavului este spaniolul Roberto Martinez, actualul selecționer al Belgiei.

Ronald Koeman are șanse mici să mai rămână la Barcelona

Deocamdată, ibericul se încălzește, pentru că schimbarea nu poate fi operată în perioada imediat următoare. Barcelona va disputa 4 meciuri în 12 zile, așa că orice „undă de șoc” la nivelul băncii tehnice va afecta și mai mult o grupare care și-a pierdut busola după transferul lui Lionel Messi.

„A trebuit să sacrificăm puţin stilul nostru de joc, pentru a încerca să obţinem rezultatul dorit. Ce puteam face? Să jucăm tiki-taka, atunci când nu ai spaţiu la mijloc şi nici jucători pentru a evolua unu contra unu, în viteză? Dată te uiţi la lista echipei pentru acest joc, este singurul lucru pe care l-am putut face.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu voi mai vorbi despre viitorul meu. Suntem nemulţumi pentru că vrem să câştigăm meciuri, mai ales pe cele de acasă, dar după cum am explicat, jocul a fost complicat şi cred că am dat totul pe teren”, a spus Koeman după meciul cu Granada.

Marele vis este repatrierea lui Pep Guardiola

Catalanii vor întâlni Cadiz, Levante, Benfica și Atletico Madrid. Doar o minune mai poate face ca Ronald Koeman să rămână antrenor pe „Camp Nou”. Pe termen lung, oficialii echipei se gândesc la o mare lovitură. Exist varianta revenirii lui Pep Guardiola în vara anului 2022. Tehnicianul are contract cu cei de la Manchester City până în anul 2023, dar ar vrea să plece la finalul acestei stagiuni.

El a mai antrenat-o pe FC Barcelona în perioada 2008 - 2012 și a câștigat tot ce se putea câștiga pe plan intern și internațional. Acea echipă, devenită celebră pentru stilul de joc tiki-taka este considerată a fi una dintre cele mai mari din istoria fotbalului.