Evenimentul Zilei > Sport > FC Barcelona merge la Tribunalului Administrativ al Sportului. Ce i-a supărat pe „extratereștri”
FC Barcelona merge la Tribunalului Administrativ al Sportului. Ce i-a supărat pe „extratereștri”

FC Barcelona merge la Tribunalului Administrativ al Sportului. Ce i-a supărat pe „extratereștri”

Întrucât Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a menţinut suspendarea antrenorului Ronald Koeman, clubul FC Barcelona a anunțat că se va adresa Tribunalului Administrativ al Sportului din Spania (TAD).

În urma suspendării primite, antrenorul „blaugrana”, Koeman nu va putea lua loc pe banca tehnică la meciul de sâmbătă cu Atletico Madrid, ce ar putea fi decisiv pentru câştigarea campionatului.

Eliminat și suspendat pentru două cuvinte

Ronald Koeman a primit o suspendare de două meciuri după ce a fost eliminat în timpul partidei pierdute acasă cu Granada (1-2). Olandezul a fost trimis în tribune în minutul 66 al acestei întâlniri de campionat, pentru că s-a îndreptat către al patrulea arbitru şi i-a spus „Ce personaj!”.

Tehnicianul batav a fost eliminat pentru proteste la doar câteva zeci de secunde după golul egalizator al Granadei. După ce a văzut cartonașul roșu, Ronald Koeman a continuat să vocifereze și s-a adresat celui de-al patrulea oficial: „Ce personaj!”, ar fi spus atunci antrenorul Barcelonei.

Odată ajuns în tribunele de pe Camp Nou, Ronald Koeman a ținut legătura cu asistentul său Schreuder, prin intermediul telefonului. A fost prima eliminare a olandezului de când a preluat banca tehnică a Barcelonei.

În meciul de duminică, 3-2 în deplasare cu Valencia, pe banca Barcei a fost secundul Alfred Schreuder. După acest rezultat, echipa lui Lionel Messi este la 2 puncte de liderul Atletico Madrid, următorul său adversar. Meci foarte important, care ar putea decide campioana din acest an a Spaniei.

Barcelona a solicitat ridicarea temporară a suspendării

Barcelona a sperat că Ronald Koeman va putea fi prezent la duelul de pe Camp Nou, dar RFEF a anunţat că apelul grupării catalane a fost respins. Barca s-a adresat acum TAD, cerând ridicarea temporară a suspendării, ceea ce i-ar permite olandezului să ia loc pe bancă la derby-ul cu Atletico.

Barca este pe poziţia a 3-a a clasamentului, la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, Real Madrid, bilanţul întâlnirilor directe fiind favorabil acesteia.

După Atletico, Barca le va întâlni pe Levante, Celta Vigo şi Eibar, scrie Agerpres.