Fauci e îngropat. Date despre „mușamalizarea” Covid, făcute publice de congresmenii SUA

Fauci e îngropat. Date despre „mușamalizarea” Covid, făcute publice de congresmenii SUA Sursă: arhivă EVZ

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci, știa că este posibil ca virusul SARS-C0V-2, care generează boala COVID-19, să fi fost modificat intenționat și scurs de la Institutul de Virologie Wuhan, susțin doi dintre cei mai influenți congresmeni americani. 

Liderii republicani din Comisia de supraveghere, una dintre cele mai influente din legislativul SUA, și Comisia Juridică ale Camerei Reprezentanților au publicat marți, 11 ianuarie, extrase de e-mailuri despre care spun că dezvăluie că directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, Anthony Fauci, știa că este foarte posibil ca virusul să se fi scurs din laboratorul din Wuhan și să fi fost, de asemenea, modificat intenționat.

Republicanii americani din Camera Reprezentanților își ridică semne de întrebare cu privire la motivul pentru care Fauci și alți reprezentanți din Sănătate s-au îndepărtat de teoria scurgerii din laborator a virusului SARS-CoV-2, la începutul anului 2020.

SARS-CoV-2 - modificat intenționat genetic în Wuhan?

Într-o scrisoare adresată secretarului pentru Sănătate și Servicii Umane, Xavier Becerra, reprezentanții James Comer și Jim Jordan au făcut referire la o teleconferință susținută pe data de 1 februarie 2020, la care au participat Fauci și fostul director al Institutului Național de Sănătate, Francis Collins, în care s-a discutat despre originea virusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În cadrul acestei teleconferințe, doctorii Fauci și Collins au fost avertizați pentru prima dată că este posibil ca COVID-19 să se fi scurs de la Institutul de Virologie Wuhan și, mai mult, să fi fost manipulat genetic în mod intenționat”, se arată în scrisoarea republicanilor.

Congresmenii au spus că „nu este clar dacă Dr. Fauci sau Dr. Collins au transmis vreodată aceste avertismente altor oficiali guvernamentali sau dacă pur și simplu le-au ignorat”.

În scrisoare s-a precizat că alți oameni de știință au participat la discuția cu pricina, dintre care patru au redactat o lucrare intitulată „Originea proximală a SARS-CoV-2”, pe care au trimis-o lui Fauci și Collins la trei zile după convorbire. Articolul nu susținea că virusul își are originea în laborator.

„După ce au vorbit cu doctorii Fauci și Collins, au renunțat la convingerea lor că virusul a fost rezultatul unei scurgeri de laborator”

Republicanii își pun întrebări, în prezent, în legătură cu probabilitatea ca teoria scurgerii virusului din laborator să fi fost abandonată din cauza influenței lui Fauci și/sau a lui Collins.

„Nu este clar ce dovezi noi au fost prezentate, dacă au fost prezentate, sau dacă știința de bază s-a schimbat în acea scurtă perioadă de timp, dar după ce au vorbit cu doctorii Fauci și Collins, autorii au renunțat la convingerea lor că COVID-19 a fost rezultatul unei scurgeri de laborator”, au declarat congresmenii americani Comer și Jordan, potrivit foxnews.com, adăugând că nu știu dacă cei doi medici au editat articolul înainte de a fi publicat în jurnalul medical Nature Medicine.

Ce ascund e-mailurile epidemiologului Fauci

Potrivit congresmenilor Comer și Jordan, e-mailurile conțin note de la teleconferința din 1 februarie 2020. Unul dintre ele, de la Dr. Jeremy Farrar către Collins, Fauci și actualul director interimar al Institutului Național de Sănătate, Lawrence Tabak, arată că „o explicație probabilă” ar putea implica „crearea accidentală a unui virus care ar fi pregătit pentru transmiterea rapidă între oameni”.

Discutând despre asemănările dintre SARS-CoV-2 și un coronavirus de la lilieci, precum și despre diferențele foarte specifice dintre acestea, Farrar a declarat că „pur și simplu nu-și poate da seama cum se poate realiza acest lucru în natură”.

În replică, însă, Collins a scris că „se apropie de opinia că o origine naturală este mai probabilă”.

„Am sperat că articolul va rezolva această problemă”

Până în aprilie, Collins, Fauci, Tabak și alții își trimiteau e-mailuri despre o „conspirație foarte distructivă”, făcând legătura cu un articol despre teoria scurgerii din laborator.

„Am sperat că articolul din Nature Medicine privind secvența genomică a SARS-CoV-2 va rezolva această problemă. Dar probabil că nu a avut prea multă vizibilitate”, a declarat Collins.

„Nu aș face nimic în legătură cu acest lucru în acest moment. Este un „punct strălucitor” care va dispărea în timp”, a răspuns Fauci la mesajul lui Collins.

În aceeași zi în care Fauci a scris acel e-mail, epidemiologul a menționat articolul din Nature Medicine în timp ce vorbea la Casa Albă, „probabil într-un efort de a înăbuși și mai mult ipoteza că COVID-19 s-a scurs de la Institutul din Wuhan”, au susținut cei doi congresmeni.

Republicanii solicită explicații de la Anthony Fauci

Republicanii Comer și Jordan solicită acum Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite ale Americii (HHS) informații cu privire la posibilitatea ca Fauci și Collins să fi avertizat pe cineva de la Casa Albă cu privire la teoria scurgerii din laborator.

Congresmenii cer, de asemenea, să fie informați dacă au existat noi dovezi între 1 și 4 februarie 2020 care i-au convins pe medici că nu a fost o scurgere de laborator în cazul virusului și dacă au editat conținutul articolului din Nature Medicine.

Nu în ultimul rând, tot la solicitarea republicanilor care au dezvăluit conținutul e-mailurilor lui Fauci, epidemiologul trebuie să se prezinte pentru un interviu transcris, în care să discute despre această chestiune.

„Este timpul pentru răspunsuri”, au scris marți dimineață pe Twitter republicanii din Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților.

Presa internațională a contactat reprezentanții instituțiilor de sănătate conduse de medicii implicați în această controversă, pentru a comenta situația cu pricina, însă aceștia nu au oferit o poziție oficială până la momentul redactării acestui articol.