Studiul a arătat că pacienții care au luat remdesivir au avut un timp mai scurt de recuperare, de 11 zile, în timp ce ceilalţi pacienți s-au recuperat în 15 zile, anunţă Fauci.

Este o îmbunătățire de 31% a timpului de recuperare, ceea ce Fauci a spus că este „foarte important deoarece s-a dovedit că un medicament poate bloca acest virus”.

„Ori de câte ori aveți dovezi clare că un medicament funcționează, aveți o obligație etică de a anunța oamenii de la Placebo-controlled study” (Studiile controlate cu placebo sunt o modalitate de testare a terapiei medicale pe un grup de subiecți care primește tratamentul urmând să fie evaluat), a mai spus Fauci, potrivit forbes.

Acest lucru dovedeşte că ”un medicament poate contracara virusul”, a apreciat expertul celulei de criză privind noul coronavirus. Studiul clinic a fost realizat în parteneriat cu Institutele americane de sănătate (NIH) şi laboratorul american Gilead.

Un studiu realizat în China şi publicat miercuri, potrivit căruia medicamentul remdesivir de la Gilead nu are niciun beneficiu clinic semnificativ împotriva COVID-19, nu este ”un studiu adecvat”, a apreciat de asemenea dr. Fauci.