Evenimentul Zilei > Actualitate > Exploziv! Val de migranți la granița României. Autoritățile, în alertă!
Exploziv! Val de migranți la granița României. Autoritățile, în alertă!

Exploziv! Val de migranți la granița României. Autoritățile, în alertă!

Numărul mare de migranți care au forțat granița României în ultimele zile au determinat Poliția de Frontieră să ia măsuri special pentru a stopa fluxul de străini care pătrund, illegal, în țara noastră

Un număr mare de migranți au fost opriți la granița României, numai în ultima săptămână.

Aproape zilnic sunt înregistrate tentative de trecere frauduloasă a frontierei.

Numai marți au fost descoperiți 54 de migranți  care voiau să treacă, ilegal, granița, în Vest-ul țării, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Oficiali din Poliția de Frontieră au dezvăluit, pentru evz.ro, că numărul acestora este de aproximativ 250, în circa două săptămâni.

Cifrele raportate oficial arată că, de duminica trecută și până marți au fost prinși 112 de migranți ilegali.

 

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost prinși, marți, 54 de cetăţeni din Siria, Irak, Tunisia Palestina şi Vietnam, care au încercat să iasă ilegal din ţară pe la frontiera cu Ungaria, ascunşi în mijloace de transport.

Mai mulţi cetăţeni români, implicaţi în activitatea de călăuzire a migranţilor, precum şi un turc, şofer al unuia din mijloacele de transport oprite la ieşirea din ţară, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

 

Migranții au fost descopriți în jurul orei 09.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, acolo unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie igienică, pe ruta Turcia – Belgia.

 

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, 54 de cetăţeni din Siria, Irak, Tunisia şi Palestina, dintre care 37 adulţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, şi 8 minori, cu vârste între 2 luni şi 17 ani.

 

Poliţiştii de frontieră efectuează, în acest caz, cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat faţă de cetăţenii străini depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şofer.

 

Frontiera României, forțată aproape zilnic de migranți

 

Pe 12 octombrie, au fost descopriți alți șase migranți care voiau să treacă, ilegal, granița.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea i-au depistat pe cei șase cetățeni din Afganistan, Palestina și Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Concret, în data de 12.10.2020, în jurul orei 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 42 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, seminţe de floarea soarelui pe ruta Bulgaria – Germania.

 

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, două persoane.

 

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre doi tineri în vârstă de 18, respectiv 16 ani, ambii cetățeni afgani, care doreau să ajungă în vestul Europei.

 

Tot pe data de 12.10.2020, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș au depistat și reținut la aproximativ 300 m față de linia de frontieră, patru persoane, 3 bărbați și o femeie, care nu-și justificau prezența în zonă.

 

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Palestina și Siria, trei adulți și un minor, având vârste cuprinse între 16 și 45 de ani. Cei patru cetățeni străini au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

 

Pe 11 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat în apropierea frontierei de stat, la marginea unei păduri, 20 de cetățeni din Irak, care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe la frontiera „verde”, cu scopul de ajunge într-un stat din vestul Europei.

 

Pe data de 7 octombrie, opt cetăţeni străini au fost depistaţi ascunşi în mijloace de transport la P.T.F. Nădlac II. Aceştia provin din Afganistan, Iran şi Pakistan.

 

Cinci dintre migranți, trei bărbaţi şi doi minori din Afganistan şi Pakistan, erau ascunși într-un TIR, condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 50 ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din ceramică, pe ruta Bulgaria – Germania.

Alți trei, erau pitiți într-un alt TIR condus de  un cetăţean român, în vârstă de 40 ani. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mase plastice pe ruta România – Ungaria.

 

Polițiștii de frontieră au stabilit că migranții sunt cetățeni din Afganistan şi Iran, un bărbat, în vârstă de 31 de ani şi doi minori cu vârstele de 14 şi 16 ani.

Pe data de 5 octombrie, polițiștii de frontieră au descoperit, la P.T.F. Nădlac II, patru sirieni, ascunşi într-o autoutilitară, condusă de un cetăţean român.

 

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta polistiren expandat, paleţi şi vată minerală pe ruta România – Austria.

 

În ziua de 4 octombrie, cinci marocani au fost depistați de polițiștii de frontieră constănțeni din cadrul Gărzii de Coastă, cu ajutorul autospecialei de termoviziune

 

Aceștia încercau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe la frontiera „verde”.

 

Imediat, polițiștii de frontieră s-au deplasat în zonă, iar cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație au descoperit, ascunși într-o lizieră din apropierea localității Măgura, cinci bărbați.

 

Un alt număr mare de migranți a fost descoperit, sâmbăt, 3 octombrie,

Este vorba despre 20 de cetăţeni din Afganistan şi India, opriţi de poliţiştii de frontieră din drumul ilegal spre vestul Europei

 

 

Poliţiştii de frontieră i-au descoperit ascunși într-o autoutilitară precum şi la frontiera verde.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, județul Bihor, au oprit pentru control, pe raza localității Avram Iancu, o autoutilitară condusă de un cetățean român, în vârstă de 35 de ani.

 

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei optsprezece bărbați sunt din Afganistan, au vârste cuprinse între 17 și 28 de ani și intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

 

În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand, județul Arad, au descoperit, la aproximativ 300 de metri de linia frontieră, doi cetățeni din India care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: