Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomerație la granițele României. Weekend de foc pentru Poliția de Frontieră
Aglomerație la granițele României. Weekend de foc pentru Poliția de Frontieră

Aglomerație la granițele României. Weekend de foc pentru Poliția de Frontieră

Punctele de frontieră ale României au fost tranzitate sâmbătă de aproximativ 107.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 41.000 mijloace de transport (dintre care 12.300 automarfare).

 

Poliţia de Frontieră anunță și că 2.132 de persoane au fost trimise în izolare/carantină.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 60.100 persoane cu 23.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire – 47.100 persoane cu 17.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 66.400 de persoane şi 27.300 de mijloace de transport (6.400 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 38.000 de persoane cu 16.500 mijloace de transport, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuinţă de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică 2.132 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 277 (din care 138 pe jos), PTF Borş – 264, PTF Nădlac II – 1.139, PTF Petea – 283, PTF Vărşand – 11.

În prezent, Poliţia de Frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra valori mari ale timpului de aşteptare.

Se recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să fie evitată apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 55 fapte ilegale (25 infracțiuni şi 30 contravenții) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 418.600 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 6.000 lei.

Poliţia de Frontieră mai transmite că nu s-a permis intrarea în ţară a 23 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.