Ciudata alianță dintre Turcia, Iran, Qatar și Palestina. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ciudata alianță dintre Turcia, Iran, Qatar și Palestina. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Simţi nevoia unui grad mai mare de libertate. Nu este vorba de bani, cum greşit crezi. Călugării tibetani, cei mai liberi oameni din lume, nu au niciun ban! Eliberează-te de prejudecăţi!

30 septembrie

 

Ciudata alianță dintre Turcia, Iran, Qatar și Palestina. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 30 septembrie s-au născut Euripide, Pompei, Deborah Kerr, Michel Aoun, Hans Geiger, David Oistrah, Udo Jürgens, Monica Bellucci, Iuri Liubimov, Martina Hingis, Constantin I. Brătescu, Ion Vova, Elie Wiesel, Dem Rădulescu, Ricky Dandel, Teodora Enache, Martin Cazacu, Andreea Răducan, Marius Urzică.

Pe 30 septembrie sunt Sfinţii: Grigorie Luminătorul, Episcopul Armeniei, Ripisima, Gaiani şi alte 32 de fecioare.

"Evenimentul Zilei" din 30 septembrie 1955, acum exact 65 de ani, a fost accidentul mortal al actorului american James Byron Dean. "The Rebel Without Cause" era la volanul unei noi maşini de curse, un Porche Spyder 550 şi se deplasa către Salinas, unde avea loc o cursă. Mecanicul lui l-a sfătuit să facă puţin antrenament pe drum, să se familiarizeze mai bine cu volanul.

După ce au luat amendă pe autostradă, pentru exces de viteză, Dean şi mecanicul Wütherich au luat-o pe drumul curselor 166/33, ajungând pe 466, astăzi 46. La intersecţia lui 46 cu 41 un Ford Tudor Coupe i-a taiat calea lui Dean. Accidentul nu a putut fi evitat şi a cauzat moartea lui James Dean şi rănirea gravă a mecanicului Wütherich.

James Dean nu a jucat decât în trei filme mari, dar este mai celebru decât actori care au jucat în o sută de filme. Pentru că el nu a jucat decât un rol - rolul lui, al unui rebel imortal! A fost idolul unui tineret care se ridica împotriva sistemului. Astăzi, uitat, ca mai toate valorile importante. Decât o sută de ani ca un bou, muncind din greu pentru sistem, mai bine douăzeci de ani, trăind periculos și iubind din plin, ca un leu! James Dean avea doar 24 de ani!

Luna septembrie se sfârșește cam aiurea în tramvai, miercurea, ziua lui Mercur. Astfel că dă posibilitatea lunii octombrie (”a opta luna”, sa ne amintim ca demult, demult, anul începea la echinocțiul de primăvară, în luna martie, luna lui Marte) să înceapă tot aiurea, de joi, ziua lui Jupiter-Zeus. Era mai bine dacă începea de luni, ca o lună cumsecade și cu frică de Dumnezeu. Dar, nu o să ne supărăm din atâta, să ne vedem liniștiți de treburile noastre, superstiții sunt multe...