Evenimentul Zilei > Social > Există o legătură între deficiența de vitamina D și COVID-19? Iată ce arată studiile
Există o legătură între deficiența de vitamina D și COVID-19? Iată ce arată studiile

Există o legătură între deficiența de vitamina D și COVID-19? Iată ce arată studiile

Există o legătură între deficiența de vitamina D și COVID-19? Mai multe studii recente au analizat impactul vitaminei D asupra COVID-19. 
Există o legătură între deficiența de vitamina D și COVID-19?  Un studiu recent a fost efectuat pe 489 de persoane.  Cercetările arată că:
-cei care aveau un deficit de vitamina D au fost mai predispuși la testarea pozitivă cu virusului  COVID-19. Faţă  persoanele care aveau niveluri normale de vitamina D.
– în alte  cercetări au observat niveluri ridicate ale deficienței de vitamina D la pacienții cu COVID-19. Şi sufereau de o formă acută de insuficiență respiratorie. Acești oameni aveau un risc crescut de deces.
Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina ce rol, dacă există, ar putea juca vitamina D în prevenirea cu Covid-19.

Există o legătură între deficiența de vitamina D și COVID-19? Iată ce arată studiile

Iar într-un alt studiu mai  restrâns s-au descoperit următoarele:

– dintre 50 de oameni care fuseseră internați la spital din cauza infecției cu COVID-19 și care primiseră o doză concentrată de un tip al vitaminei D (calcifediol), doar unul singur a avut nevoie de tratament la terapie intensivă.

– dintre cei 26 de oameni care nu au primit calcifediol, 13 au avut nevoie să fie tratați la terapie intensivă.

Ce rol ar putea avea vitamina D în prevenirea COVID-19

Mai multe cercetări sunt necesare pentru a determina ce rol ar putea avea vitamina D și deficiența de vitamina D în prevenirea și tratarea infecției cu noul coronavirus.

De exemplu, deficiența de vitamina D este comună în Statele Unite ale Americii, în special în rândul persoanelor de culoare. Aceste grupuri au fost afectate în mod disproporționat de pandemia de COVID-19.

Deficiența de vitamina D este comună și în rândul oamenilor în vârstă. Oamenii care au un indice de masă corporală de peste 30 (obezitate) și oameni care suferă de hipertensiune. Acești factori cresc riscul formelor simptomatice severe de COVID-19.

Există o legătură între deficiența de vitamina D și COVID-19. Rezultate mai puțin promițătoare

Cu toate acestea, în anii recenți, două studii clinice care au studiat efectele suplimentelor de vitamina D au avut rezultate mai puțin promițătoare.

În ambele studii, doze mari de vitamina D au fost administrate oamenilor care aveau deficiențe și erau bolnavi (nu cu virusul Covid-19).

Vitamina D nu a redus durata internării în spital sau rata mortalității atunci când datele au fost comparate cu persoanele care au primit placebo.

Ce trebuie să faci dacă ai deficiență de vitamina D?

Dacă aveți un deficit de vitamina D, discutați cu furnizorul de servicii medicale dacă un supliment ar putea fi potrivit pentru dvs. Dacă sunteți îngrijorat de nivelul de vitamina D, adresați-vă unui medic specialist care te-ar putea ajuta să efectuezi un set de analize, scrie MedicalXpress.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: