Important! Consumul zilnic de Vitamina D ar putea reduce riscul de a muri de cancer cu 13%

Important! Consumul zilnic de Vitamina D ar putea reduce riscul de a muri de cancer cu 13%

Potrivit unui studiu, creșterea consumului de vitamină D prin administrarea unui supliment zilnic ar putea reduce riscul de a muri de cancer cu 13%. Vitamina D este produsă de corp atunci când este expusă la soare, dar stilul de viață modern arată că oameni petrec mai mult timp acasă în faţa televizorului sau a computerului și aproximativ una din cinci persoane nu se expune la soare, notează Daily Mail.

Cercetătorul american Shifeng Mao, "The Cancer Institute Allegheny" - Rețeaua de Sănătate din Pittsburgh, a raportat rezultate care arată că persoanele cu deficit de vitamina D au fost de doua ori mai susceptibile de a dezvolta cancer pancreatic si, de asemenea, au avut un risc mai mare de cancer intestinal.

Un alt studiu efectuat pe 79.000 de adulți sănătoși care au luat un suplimentul timp de cel puțin trei ani a fost asociat cu o scădere cu 13% a riscului de a muri de o formă de cancer mai târziu în viață. Un al treilea studiu a constatat că administrarea unei capsule zilnice a fost asociată cu o reducere cu aproape 40% a numărului de decese cauzate de cancerul de prostată.  

Toate cele trei studii au fost prezentate la conferința American Society of Clinical Oncology din Chicago

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma acestor rezultate se cere guvernelor să adăuge vitamina D la alimente comune, cum ar fi lapte sau pâine - o politică utilizată în Statele Unite ale Americii, Canada, Suedia, Finlanda și Australia. Deşi vitamina D este produsă atunci când pielea este expusă la lumina soarelui, ea poate fi obținută prin consumul de ficat, oua, carne roșie și  pește gras.  Dar milioane de oameni nu mănâncă suficient din aceste alimente - sau care nu stau suficient de mult în soare, în special în timpul lunilor de iarnă - ar trebui să ia în schimb suplimente.

Studiul, care a raportat o reducere de 13% a riscului de cancer a fost realizat de Michigan State University si Hurley Medical Center, şi a analizat rezultatele a zece studii care implica adulti în vârsta medie de 68 ani. Un studiu de la Spitalul Universitar din Madrid, Spania, cu 2280 de oameni, a constatat ca cei care au urmat un tratament standard pentru cancerul de prostata si care au luat, de asemenea, vitamina D au avut rata de mortalitate de 38% mai mică comparativ cu cei care nu au luat.  

Dr. Tarek Haykal, investigator principal al Universității de Stat din Michigan, a declarat: „Îmi doresc ca mai mulţi medicii să prescriere  vitamina D pacientilor lor deoarece are multe avantaje cu un minim de efecte secundare".  

Profesorul Daniel Bikle, de la Universitatea California din San Francisco, a spus: "În locuri precum Marea Britanie, nu există suficient soare pe tot parcursul anului, deci suplimentele sunt necesare".  Cercetătorii nu știu exact cum luptă vitamina D împotriva cancerului, dar unii cercetători cred că produce o enzimă care "detoxifică acizii naturali ai organismului".