Evenimentul Zilei > Social > Încă un medic din România a fost răpus de COVID-19. Avea doar 57 de ani
Încă un medic din România a fost răpus de COVID-19. Avea doar 57 de ani

Încă un medic din România a fost răpus de COVID-19. Avea doar 57 de ani

Clinica Odobescu din Timișoara a pierdut un medic ginecolog de renume național. Dr. Ionel Spătariu, în vârstă de 57 de ani, a fost transferat la Spitalul ”Victor Babeș” în urmă cu o săptămână, dar a fost insuficient pentru a putea fi salvat. Medicul ginecolog nu era vaccinat anti-COVID-19.

Dr. Ionel Spătariu, medic ginecolog, a decedat la 57 de ani de COVID-19

Dr. Ionel Spătariu, medic ginecolog, în vârstă de 57 de ani, de la Clinica Odobescu din Timișoara a decedat miercuri, 10.02.2021. El a ajuns la spitalul Victor Babeș în urmă cu o săptămână, dar se pare că a fost mult prea târziu. Sursele medicale susțin că medicul nu era vaccinat anti-COVID.

Medicul ginecolog era alintat de către colegi cu prenumele de Noni

Medicul ginecolog Ionel Spătariu era cunoscut și alintat printre colegi cu prenumele Noni. Era deosebit de apreciat pentru profesionalismul lui și pentru atitudinea lui pozotivă față de viață și față de colegi sau pacienți. Colegii lui medici au făcut tot posibilul să îl salveze, dar degeaba.

Mesajele de îndurerare și de regret, declarațiile oficiale, de asemenea, au început să curgă încă din primele ore ale aflării veștii.

”E o mare tragedie”, prof. dr. Cristian Oancea, manager Spital Victor Babeș

”E o mare tragedie. A mai decedat un coleg medic din cauza COVID, de la ginecologie. La noi a venit cam în urmă cu o săptămână, nu era vaccinat, dar noi am făcut tot ce am putut să îl salvăm. Se pare că totul a fost prea târziu”, a spus prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș.

Decesul medicului ginecolog a fost anunțat pe rețelele sociale și de apropiații acestuia.

Prietenii au transmis mesaje de îndurerare pe Facebook

”S-a stins din viață bunul meu prieten, domnul doctor Spătariu Ionel, excelent coleg și prieten un om deosebit (…) Dumnezeu să-l ierte! Groaznică și cu totul neașteptată tragedie. Acest virus a mai luat un om bun”, a scris pe Facebook scriitorul Marius Ganea.

Aflat la o vârstă la care , de regulă, mulți medici încep să capete o experiență deosebită, Ionel Spătariu ar fi putut oferi multe lucruri pozitive în domeniul său de activitate. Lumea medicală românească și timișeană va fi mult mai săracă fără omul și specialistul – Ionel Spătariu.

Coronavirus în România 10-11 februarie 2021

În intervalul 10.02.2021 (10:00) – 11.02.2021 (10:00), în România au fost raportate 65 de decese (40 bărbaţi şi 25 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Buzău,  Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Ilfov şi Bucureşti.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.