Evenimentul Zilei > Politica > „Există acest risc al scindării PNL”. Susținătorii lui Cîțu fac zid în jurul său
„Există acest risc al scindării PNL”. Susținătorii lui Cîțu fac zid în jurul său

„Există acest risc al scindării PNL”. Susținătorii lui Cîțu fac zid în jurul său

Dezvăluirile despre condamnarea suferită de Florin Cîțu, în urmă cu 20 de ani, din Statele Unite, au ca surse apropiați ai lui Ludovic Orban. Aceștia lansează atacuri împotriva premierului disperați că-și vor încheia carierele politice.

Încă un liberal important, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, sare în apărarea premierului, acuzând luptele interne din PNL. Vergil Chițac consideră că sursa informațiilor care au apărut în spațiul public, despre condamnarea lui Florin Cîțu, este în tabăra lui Ludovic Orban.

Potrivit primarului, cei din tabăra lui Orban simt că se apropie finalul carierei politice și de aceea recurg la astfel de atacuri.

„Eu vă spun că această dezvăluire, acest atac frontal trebuie înțeles în contextul alegerilor interne din PNL. Din păcate, o competiție politică internă s-a transformat într-un război liberalo-liberal și care, dacă continua așa, va fi un război fără prizonieri”, a spus Vergil Chițac.

Primarul Constanței consideră că acest război intern va fi „fără prizonieri” și există riscul major ca în urma Congresului să PNL să se rupă.

Ar fi trebuit să fie o confruntare politică de idei, dar s-a transformat într-un război care nu face bine PNL nici acum, nici pe viitor (…) Există și acest risc al scindării PNL, în urma acestor alegeri. Este clar că atacul vine din tabăra lui Ludovic Orban pentru că ei simt un pericol, simt că se apropie funia de par”, a mai precizat Vergil Chițac.

Susținătorii lui Cîțu vorbesc despre un episod irelevant

El a precizat că acest episod, din urmă cu 20 de ani nu are relevanță în societatea românească actuală. Mai mult, în spirit de glumă, Chițac a spus că Florin Cîțu este rocker și de aceea are un stil de viață „excesiv”.

„Din punctul meu de vedere, episodul de acum 20 de ani nu are relevanță pentru societatea românească actuală, care și așa se confruntă cu foarte multe probleme. Glumind putin, Florin Cîțu să știți că este un rocker și știți că rockerii au o viață un picuț mai excesivă. El și acum face exces de muncă la guvern. Cîțu este un liberal autentic.

El este unul dintre oamenii care s-a luptat cu cei din PSD, atunci când unii și alții făceau blaturi cu PSD și vă spun asta ca fost coleg cu Florin Cîțu pe băncile Parlamentului. Este un om onest, drept și fără compromisuri, iar asta probabil că deranjează”, a spus Vergil Chițac, conform știripesurse.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News