Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Sectorul 1, lăsat de izbeliște de Clotilde Armand! Dezvăluri incendiare despre haosul din primărie. „Are o formă hard de dictatură modernă”
VIDEO

Exclusiv. Sectorul 1, lăsat de izbeliște de Clotilde Armand! Dezvăluri incendiare despre haosul din primărie. „Are o formă hard de dictatură modernă”

Sectorul 1 al Capitalei a fost pur și simplu părăsit de cei care au promis în campania electorală că se vor ocupa de el. La un an de la câștigarea alegerilor, scandalurile se țin lanț în cel mai bogat sector al Bucureștiului. Invitat în podcastul Evz-Play, consilierul local PNL Dan Podaru a vorbit despre motivele care au generat situația catastrofală din acest sector al Capitalei.

Un sondaj CURS arată că 70% dintre locuitorii Sectorului 1 sunt nemulțumiți de activitatea primarului Clotilde Armand. Dezastrul de la sectorul 1 are o serie de explicații, în centru fiind atitudinea dictatorială a primarului USR, potrivit lui Dan Podaru.

Nu a pornit nici 5% din investiții”

„E o dramă ce se întâmplă în sectorul 1. Parcurile sunt într-o situția deplorabilă. Din totalul sumelor pe care doamna Clotilde Armand trebuia să le investească dânsa a cheltuit 4,5%. Cea mai bogată primărie din București se află într-o situație dezastruoasă, școlile nu au fost modernizate, gunoiul nu a fost plătit. Avocatul plătit cu bani serioși a pierdut 23 de procese pe bandă rulantă.

Nu e cu transparență și profesionalism, aceste deziderate pe care le-a promis în campania electorală nu se regăsesc din păcate. Cetățenii suferă. Consilierii PNL au încercat să starteze proiecte, dar sunt proiecte pe care primarul nu le dorește. Asistăm la dictatura unui primar care nu pune în aplicare hotărârile Consiliului Local. Nu votăm rectificarea bugetară pentru că am cerut să ni se prezinte statusul proiectelor”, a explicat invitatul lui Robert Turcescu.

Funcționarii publici, folosiți ca arme împotriva celorlalte partide

Dan Podaru a precizat, de asemenea, că prin intermediul unor funcționari din instituție, edilul sectorului 1 dă atacuri directe asupra unor consilieri de la diferite partide. Atacurile sunt duse în special de purtătorul de cuvânt Ionel Stoica, cel care, potrivit lui Dan Podaru, „e ghioaga doamnei Clotilde Armand. Proiectul (n.r. -un proiect cultural) a fost prezentat în manieră tendențioasă pe Facebook, eu fiind calomniat. Am fost atacat în presa de partid și de stat. Am înțeles că există o plângere la DNA. Asta înseamnă că orice consilier se duce la pușcărie”.

Armand se ridică brusc și pleacă din ședințe

Consilierul liberal a menționat și un exemplu al tipului de atitudine a doamnei primar USR. „În mijlocul ședinței se ridică și pleacă. În următoarele 5 minute urmează un atac la adresa noastră. Are o formă hard de dictatură modernă. Când 75% dintre cetățeni sunt nemulțumiți ieși la dialog, faci pact cu toate forțele din sector. Nimeni la nivelul sectorului 1 nu a reușit să facă un proiect. Te duci acasă dacă ești depășit”. Invitatul a precizat că primarul nu respectă hotărârile Consiliului Local, dând ca exemplu renovarea unui spital destinat transplanturilor. Nu putem trăi într-o dictatură cu față umană în secolul 21.

Clotilde Armand a fost prinsă cu minciuna
Clotilde Armand

Un alt aspect denunțat de Dan Podaru la EVZ Play este presiunea morală și chiar teroarea care se exercită asupra angajaților. „Dacă se opun și spun că anumite lucruri nu sunt legale, sunt amenințați. Asupra lor are loc o presiune directă. Discutăm de funcționari publici. Printre ei am descoperit profesioniști care sunt timorați și amenințați. (…) Ionel Stoica a indus în eroare publicul și funcționarii și nu a spus nimic de amenzile date de Garda de Mediu. E o dezinformare crasă. Ai obliguația contractuală de a preda informații obiective cetățenilor. Aștept instituțiile să urmărească ce se întâmplă”.

E incorect față de cetățeni să nu îi respecți

„Am asistat la o campanie de imagine. Clotilde Armand a vrut să-i ia locul doamnei Kovesi în mentalul colectiv”, a comentat moderatorul emisiunii. În concluzie, Dan Podaru a recomandat alegătorilor din sectorul 1 să nu mai voteze emoțional, „ci pragmatic. Să votăm profesioniști. Încercările politicianiste trebuie să dispară. Se promite și se minte. E o realitate fără reguli, fără cuvânt de onoare, fără etică. E incorect față de cetățeni să nu îi respecți”, a conchis acesta.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici: