Evenimentul Zilei > Justitie > IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news
IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news

IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news

Duminică seară, la Antena 3, jurnalista Berta Popescu a prezentat o serie de imagini cu fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, înainte și după extrădarea lui Nicolae Popa.

În prima fotografie, Kovesi a fost surprinsă la o întâlnire de la Ambasada Indoneziei, înainte ca fosta șefă DNA și delegația să meargă în Jakarta.

În imaginea respectivă mai apar și Marian Dumitrescu, ofițer SRI, translatorul din cursa Jakarta, Marius Iacob, adjunctul lui Kovesi la acea vreme, Vasile Viorel, chestor la Poliția Română și Angela Nicolae, procuror-șef la acea vreme la Parchetul General, scrie Antena 3.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seară că implicarea sa în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa a fost una instituţională. De asemenea Traian Băsescu a spus că Laura Codruţa Kovesi a fost trimisă în Indonezia pentru a intermedia aducerea in ţară a fugarului Nicolae Popa.

Sursră: Antena 3

„Aici am văzut deja posturi de televiziune care arată fotografii de la Ambasada Indoneziei cu doamna Kovesi. Eu vă pot spune ce știu sigur. În primul rând, problema aducerii în țară a lui Nicolae Popa nu a fost semnalată de Interpol. Un serviciu partener a informat SRI, un serviciu care activează și în Indonezia. Ei au întrebat SRI dacă sunt interesați și ei evident că au spus că sunt interesați. Imediat am fost informat ca președinte. În cele două mandate ale mele am considerat că este un afront adus statului atunci când un om se sustrage unei hotărâri definitive. În afară de cei care erau protejați, de cei care primiseră azil politic, acolo n-aveai ce să faci. Pentru cei care erau solitari, eu mereu am cerut instituțiilor statului să-l aducă în țară.

A doua mare problemă era: unde erau totuși banii de la FNI. N-or fi pitiți pe undeva prin Indonezia. De asemenea, ne întrebam cu ce a trăit Nicolae Popa în Bali. Serviciul secret partener nu a știut să ne spună. Nicolae Popa a făcut o singură greșeală: a plecat din Bali în capitala Jakarta. Am văzut că e supărat că a fost adus. Păi cine l-a pus să plece din Bali, de pe insulă, unde a fost protejat.

Ați văzut că sunt comisii rogatorii. Cred că în această comisie rogatorie Kovesi, ca procuror general, a fost implicată. Eu am vorbit la telefon cu președintele Indoneziei și l-am rugat să trateze cu celeritate aducerea în țară a domnului Popa. A fost la un moment dat un Summit la care a participat și președintele Indoneziei, iar eu am rugat-o să-i înmâneze o scrisoare din partea mea. Convorbirea cu Kovesi a fost telefonică, iar scrisoarea am trimis-o prin aghiotant. Scrisoarea a plecat sigilată și nu i-am arătat-o doamnei Kovesi.”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.