Vlad Rizescu este student şi s-a dus la mitingul de vineri din Piaţa Constituţiei pentru a transmite un mesaj celor chemaţi acolo de Antena 3, după ce ANAF a demarat procedura de executare silită a clădirilor confiscate prin sentinţa de condamnare a lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare pentru frauda ICA.

Studentul şi-a confecţionat o pancartă pe care a scris „I LOVE ANAF!” şi s-a plimbat cu acest mesaj printre persoanele adunate la protestul organizat de Antena 3. 

Pentru acest gest, studentul a fost pur şi simplu linşat de Mihai Gâdea în emisiunea „Sinteza zilei” de duminică, 21 februarie 2015.

Vlad Rizescu a explicat reporterului EVZ de ce s-a dus la protestul Antena 3 cu acel mesaj:

„Ideea mi-a venit de la convingerea că victimizarea celor de pe scenă nu are o bază solidă. Cei din piaţa au reacţionat după câteva zeci de minute la mesajul meu, nu atat de violent, mai degrabă prin acuze total nefondate”, a povestit studentul care a devenit ţinta unei campanii de linşaj derulată la Antena 3.  

 

Studentul a mai explicat că pur şi simplu a dorit să le transmită celor din piaţă ideea că respectarea legii este lucrul cel mai important.

“Eu susţin acţiunea celor de ANAF, asta a fost prima idee. Ideea mesajului era să se respecte legea, nu era altul. Eu am văzut în ANAF instrumentul de respectare a legii. Putea să fie oricine altcineva”, a explicat Vlad Rizescu.

Studentul a mai povestit că cei care l-au apostrofat, în Piaţa Constituţiei, pentru mesajul “I love ANAF”, l-au acuzat de cele mai aberante lucruri.

Persoanele prezente la protestul televiziunii condamnatului Dan Voiculescu, l-au acuzat pe Vlad Rizescu că este “agent secret”, “plătit de Băsescu”, că fumează “ţigări de conrtabandă” şi chiar că este “legionar, comunist şi securist.
Vlad Rizescu a explicat reporterului EVZ şi ce s-a întâmplat după seara de dumnică, atunci când Mihai Gâdea l-a linşat public, în emisiunea “Sinteza zilei” pentru că s-a dus în piaţă cu mesajul care i-a enervat la culme pe angajaţii lui Dan Voiculescu.

Acesta a primit mai multe mesaje cu conţinut vulgar şi injurios de la telespectatori Antena 3 care urmăriseră emisiunea “Sinteza zilei”. “Dar au fost mai puţini decât cei care m-au felicitat”, a explicat studentul.

Vlad Rizescu a răspuns relaxat atacurilor lui Mihai Gâdea:

“Nu comentez încă reacţiile celor de la Antena 3, pot doar să afirm că nu mă surprind cu nimic”.

Studentul a mai spus reporterului EVZ dacă are de gând să rămână în România după finalizarea studiilor şi cum a perceput declaraţia prin care Klaus Iohannis a luat apărarea televziunilor lui Voiculescu în detrimental ANAF.


“Nu ştiu, sunt încă nehotărât. Dorinţa mea este să rămân în ţară, dar în nişte condiţii decente. Dacă nu vor fi decente, atunci probabil o să mă orientez spre străinătate”, a spus Vlad.

Studentul linşat de Mihai Gâdea a răspuns reporterului EVZ că preferă să nu comenteze declaraţia lui Klaus Iohannis.
 

“Prefer să nu comentez declaraţia sa. Oamenii să decidă dacă a fost de bun augur sau nu intervenţia sa”

Mitingul la care Vlad Rizescu s-a dus cu mesajul “I LOVE ANAF!” a primit autorizaţie de la Primăria  Municipiului Bucureşti în 18 februarie 2016, aprobarea fiind solicitată de SC Antena 3 SA pentru 5.000 de participanţi.

Protestul a eşuat după ce în Piaţa Constituţiei s-au prezentat mult mai puţine persoane decât estimau organizatorii. Un post de radio aparţinând trustului lui Dan Voiculescu a vorbit despre 3.500 de participanţi în timp ce alte publicaţii au vorbit de o medie de 1.500 de participanţi.