Evenimentul Zilei > EVZ Play > Evz.TV. Șoc și groază la Dunăre. 200 de morți în cea mai mare tragedie navală din România
Evz.TV. Șoc și groază la Dunăre. 200 de morți în cea mai mare tragedie navală din România

Evz.TV. Șoc și groază la Dunăre. 200 de morți în cea mai mare tragedie navală din România

30 de ani, o lună și patru zile. Atât a trecut de la cea mai mare tragedie navală din România în care au murit peste 200 de oameni. Toți - bătrâni, tineri și copii - au sfârșit înecați în fluviu, în apropierea satului Grindu, în punctul denumit Cotu Pisicii, după ce nava Mogoșoaia în care se aflau s-a izbit de un împingător bulgăresc. Evenimentul Zilei îți prezintă, în serialul „Sub semnul dezastrului”, destinul sumbru al „Titanicului românesc”.

În dimineaţa zilei de 10 septembrie 1989, pe o ceaţă densă, de să o tai cu cuțitul, nava de pasageri Mogoșoaia, care făcea curse regulate între Galaţi şi Grindu (o localitate din judeţul Tulcea aflată pe Cotu Pisicii), a fost lovită în plin de împingătorul bulgăresc „Petar Karamincev“. În mai puțin de trei minute, aproape toți pasagerii aflați la bord au fost trași la fund de apele învolburate.

Vezi mai jos un metarial video cu mărturiile lui Teodor Neagu, unul dintre supravieţuitorii celei mai mari tragedii navale din istoria României.

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: