Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Europa va fi în curând africană”. Previziunile unui reputat profesor italian
„Europa va fi în curând africană”. Previziunile unui reputat profesor italian

„Europa va fi în curând africană”. Previziunile unui reputat profesor italian

Profesorul emerit de lingvistică al Universității Roma Tre, Raffaele Simone, este îngrijorat din cauza fluxului continuu de imigrație ilegală spre Europa. Reputatul savant susține că există foarte multe semne care arată că "Europa va deveni islamică și se va africaniza".

Profesorul emerit de lingvistică de la Universitatea Roma Tre, Raffaele Simone, nu are nicio îndoială: „Trecerea țării spre dreapta (din punct de vedere politic) provine mai ales din teama de imigrație”. Autorul a numeroase eseuri despre modernitate și cultură, lingvistul italian susține într-un interviu pentru ziarul Italia Oggi, că pandemia de Covid-19 a accelerat acest proces.


Bomba cu ceas care amenință să arunce Franța în aer. Islamismul radical nu e singurul pericol


„În scurt timp – explică el – Europa va deveni islamică și se va africaniza. Ne vom confrunta cu aceeași soartă ca și Imperiul Roman distrus de invaziile barbare. Este rezultatul acceptării nelimitate a corectitudinii politice ”.

Situația din lumea a treia e foarte dificilă

Simone susține ca procesul de imigrație ilegală continuă neîntrerupt și, odată cu venirea verii, situația va deveni și mai gravă. Potrivit profesorului, Europa este primitoare, spre deosebire de alte continente. Mai mult, situația din lumea a treia, mai ales după dezastrul Coronavirus, a devenit și mai dificilă. Este clar că, dacă oamenii au de ales între a muri în Africa și a trăi în sărăcie în Europa, vor alege a doua variantă.


Serviciu de spionaj global pentru prevenirea viitoarelor pandemii! Germania dă o lovitură geostrategică


Simone analizează politica Italiei privind fluxurile migratorii din Italia. Există, pe de o parte, dreapta care încearcă în toate modurile să limiteze imigrația. De cealaltă parte, există „clubul radical”, cum îl numește către profesorul de la Roma Tre, pentru care oricine vine, trebuie să fie găzduit cu orice preț. „Această poziție obtuză – spune Simone – nu este doar tipică partidelor de centru-stânga, în care inclusivitatea catolicilor se alătură celei de stânga, ci și a diferiților gânditori care „susțin teza nebună că statele nu au dreptul să decidă cine le poate trece frontierele și cine nu ”.

Cea mai delicată este situația Franței

Profesorul se consideră un „spirit laic” și independent, care caută criterii pentru a distinge între cine este compatibil cu paradigma democratică europeană și cine nu. Pentru Simone, cea mai delicată situație din Europa este cea a Franței. „În alte țări (Regatul Unit, Belgia, Suedia) – spune el – există semne de adaptare, nu din partea imigranților, ci a guvernelor. Se acceptă, fără să se vorbească despre asta, că instanțele islamice informale se ocupă de anumite probleme și că există școli islamice separate de cele publice.

E posibilă integrarea?

Simone este sceptic cu privire la posibilitatea integrării noilor veniți. „Acceptarea fără limite – conchide el – va duce la împlinirea profeției lui Michel Houellebecq din sumbrul său roman „Supunere ”. Mai repede decât ne imaginăm, Europa va deveni islamică și africanizată și se va descoperi, așa cum a spus Paul Valéry, că este doar un mic promontoriu al Asiei.

Pentru mine, mai degrabă decât risipirea banlor pentru a primi și găzdui pe oricine, ar fi mai bine să favorizăm două politici paralele: investițiile pentru a sprijini familiile tineresă aibă copii și studierea planurilor de descurajare a nebuniei demografice a continentului african ”. notează ziarul italian Il Giornale.

China înfruntă SUA și în Oceanul Atlantic. Avertismentul comandantului forțelor SUA din Africa