Portugalia s-a calificat joi în semifinalele Campionatului European din Polonia şi Ucraina, unde va da peste Spania sau Franţa.
Ibericii au câştigat sfertul de finală disputat la Varşovia împotriva Cehiei (scor 1-0).
"Zâmbete largi şi muzică bună"
Jocul a fost acaparat în totalitate de lusitanul Cristiano Ronaldo. Atacantul echipei Real Madrid i-a terorizat în permanenţă pe fundaşii adverşi, a lovit de două ori barele porţii apărate de Peter Cech şi a înscris unicul gol al întâlnirii. La final, Ronaldo a fost declarat cel mai bun om al partidei şi a jubilat.
"Consider că am jucat foarte bine. Ne-am creat multe ocazii. Prioritatea era calificarea şi suntem bucuroşi că am reuşit acest lucru. Ştim că va fi foarte greu, dar avem încredere şi suntem gata de luptă. Am nimerit bara mult, dar am profitat de oportunitate. Îmi amintesc că şi în ultimul meci am lovit bara de două ori, dar cel mai important este că de această dată am înscris, am câştigat şi suntem în semifinale. Acum, zâmbete largi şi muzică bună", a spus eroul de la Varşovia.
Înaintea partidei, presa cehă i-a evaluat pe propriii jucători la 70 de milioane de euro. Pe de altă parte, jurnaliştii au remarcat că de la portughezi doar Cristiano Ronaldo costă 90 de milioane de euro.
Baros a spus adio
Eliminaţi din competiţie, cehii au mai primit o veste proastă. Atacantul Milan Baros (30 de ani) a anun ţat în vestiar că se retrage din naţională.
"Jucătorii şi selecţionerul Michal Bilek l-au aplaudat îndelung, timp de aproape cinci minute", a specificat Jaroslav Kolar, purtătorul de cuvânt al federaţiei cehe.
Euro 2012
Programul "sferturilor"

JOI
Cehia – Portugalia
…… 0-1 Marcator: C. Ronaldo (79)
IERI
Germania – Grecia
Partida s-a disputat după închiderea ediţiei
ASTĂZI
Spania – Franţa
Doneţk, ora 21.45, TVR 1 şi Dolce Sport
MÂINE
Anglia – Italia
Kiev, ora 21.45, TVR 1 şi Dolce Sport
Citiţi şi:

  • EURO 2012: Ronaldo, după meciul cu Cehia: „Vrem zâmbete largi şi muzică bună”