Este sigur: U2 nu vine în România

Este sigur: U2 nu vine în România

Zvonurile care circulau de mai bine de un an cu privire la prezenţa trupei irlandeze U2 în România au fost spulberate ieri, de către producătorul şi managerul Marcel Avram, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, dorinţa primarului Capitalei Sorin Oprescu, exprimată de acesta cu ceva timp înainte şi reafirmată luna trecută, nu se va materializa, iar U2 nu va concerta în deschiderea Stadionului Lia Manoliu.

La finalul lui martie, primarul Oprescu sugera că mai sunt necesare câteva detalii pentru ca reprezentaţia trupei U2 în Bucureşti să fie o certitudine. Tot atunci se vehicula şi suma care ar fi urmat să fie plătită pentru aducerea formaţiei – 1 milion de euro. Cifra a fost considerată „derizorie” de către organizatorii de concerte care au estimat pentru EVZ cel puţin patru milioane de euro.

O altă opţiune pentru inaugurarea stadionului, a spus Marcel Avram, ar fi fost  Bon Jovi, însă principalul impediment pentru ca trupa să cânte pe Lia Manoliu este reprezent de faptul că prezenţa ei în România coincide cu unul dintre meciurile de fotbal  programate să aibă loc acolo, România-Argentina. Marcel Avram a mai subliniat că el şi D&D East Entertainment, organizatori totodată ai evenimentului „Rock the City”, vor fi primii care vor aduce un artist pe Lia Manoliu. “Rock the City 2011 este un proiect ambiţios, un festival care aduce în România cele mai bune trupe ale rock-ului”, a afirmat Marcel Avram.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 1,2 şi 3 iulie, în cadrul evenimentului ce urmează să aibă loc la Bucureşti, pe scena de la Romexpo vor concerta Judas Priest, WhiteSnake, Papa Roach, Prodigy, Mike and The Mechanics, Therapy, Hatebreed  şi mulţi alţii.

Întregul program al evenimentului va fi anunţat în luna iunie.