Evenimentul Zilei > Actualitate > Eșecul anului încinge spiritele în Guvern! I-a cerut premierului să taie în carne vie
Eșecul anului încinge spiritele în Guvern! I-a cerut premierului să taie în carne vie

Eșecul anului încinge spiritele în Guvern! I-a cerut premierului să taie în carne vie

Eșecul programului „Rabla pentru electrocasnice” încinge spiritele în Guvern. Ministrul Mediului i-a solicitat premierului să taie în carne vie.

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, anunțat cu surle și trâmbițe, s-a dovedit a fi un eșec. Luni, 14 decembrie, imediat după ce s-a dat startul programului, site-ul pe care mii de români ar fi trebuit să îl acceseze pentru a primi voucherele a picat. La scurt timp după această eroare tehnică, Administrația Fondului de Mediu (AMF) a remis un comunicat de presă în care preciza că există „suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații”.

Ca urmare a faptului că unul dintre cele mai promovate și importante programe nu a putut porni la timp, Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a solicitat Premierului revocarea din funcţie a preşedintelui Administraţiei Fondului de Mediu, Dan-Cătălin Vatamanu.

CITEȘTE ȘI Fraudă cibernetică pe OLX! Cum rămân românii fără bani? Alertă de ultimă oră

Într-o postare pe Facebook, ministrul Mediului susține că ceea ce s-a întâmplat este inadmisibil și că va trimite și Corpul de Control la Administrația Fondului pentru Mediu, pentru a se verifica neregulile existente și managementul instituției din ultima perioadă.

Mircea Fechet: „Am primit asigurări constante că nu există probleme tehnice”

„Am solicitat prim-ministrului revocarea din funcție a președintelui AFM, în urma amânării în ultimul moment a programului Rabla pentru electrocasnice. Este inadmisibil ca, doar cu câteva minute înainte de startul programului, cetățenii să fie anunțați că acesta nu funcționează și că nu se pot înregistra, indiferent care este motivul.

În ultima lună, am primit asigurări constante că nu există probleme tehnice, ultima discuție pe subiect fiind chiar ieri. Solicit AFM să comunice urgent termenul la care Rabla electrocasnice poate începe. Cetățenii care așteptau cu nerăbdare acest program merită să cunoască informațiile complete, cât mai repede.

De asemenea, vom trimite și Corpul de Control la Administrația Fondului pentru Mediu, pentru a se verifica neregulile existente și managementul instituției din ultima perioadă”, scrie ministrul Mircea Fechet.