Era dictatură la Ministerul Sănătății? Andreea Moldovan a impus ordinul privind carantina fără să se consulte cu nimeni

Era dictatură la Ministerul Sănătății? Andreea Moldovan a impus ordinul privind carantina fără să se consulte cu nimeni

Acuzații formulate chiar de către un reprezentant de la INSP, după ce Andreea Moldovan a conceput un ordin pentru schimbarea regulilor carantinării.

Continuă scandalul creat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, după ce oficialul a conceput un ordin ce privește noi criterii de carantinare. Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a acuzat faptul că Andreea Moldovan nu a vorbit în detaliu despre planul său și a prezentat doar câteva dintre ideile principale.

„D-na secretar de stat Andreea Moldovan, în cadrul unei ședințe convocată de dr. Raed Arafat a Grupului tehnico-științific, a deschis într-adevăr acest subiect. A prezentat dorința domniei sale de a modifica criteriile și metodologia prin care se face evaluarea riscului în vederea carantinării. A descris pe scurt câteva dintre viziunile domniei sale. Trebuie să înțelegem un lucru - pe de o parte nu îmi aduc aminte să fi fost discutate în detaliu propuneri, așa cum ar fi fost poate bine, dat fiind că în acest grup se află colegi din mai multe instituții”, a spus Adriana Pistol la Aleph News.

„Procedural nu s-a votat și nu a apărut nici în minuta care a plecat spre CNSU”

„Grupul tehnico-științific, chiar dacă face niște propuneri, toate discuțiile și toate minutele pleacă către CNSU, iar numai Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide. S-au discutat măsurile cu privire la măsurile pe care grupul le considera oportune despre București. Procedural nu s-a votat și nu a apărut nici în minuta care a plecat spre CNSU.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poate că domnia sa a avut sentimentul că această discuție a fost suficientă”, a mai precizat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Ordinul a fost abrogat de premierul Florin Cîțu, ajuns și interimar la Sănătate

Ordinul prevedea introducea unor noi criterii pentru carantinarea localităților: nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Ordinul a fost abrogat săptămâna trecută de premierul Florin Cîțu, după ce a devenit ministru interimar al Sănătății.