Emmanuel Macron ajunge în România, după vizita din China. Ce urmează să discute cu Klaus Iohannis

Emmanuel Macron ajunge în România, după vizita din China. Ce urmează să discute cu Klaus Iohannis

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va ajunge sâmbătă, 7 aprilie, în București, după vizita sa în China alături de Ursula von der Leyen. Liderul francez ar avea o întâlnire programată în Capitală.

Emmanuel Macron va ajunge sâmbătă, 7 aprilie, în București, după vizita efectuată în China pentru a-l convinge pe președintele Xi Jinping să se implice pentru ca pacea din Ucraina să fie restabilită. Președintele Franței va ateriza pe Aeroportul Otopeni pentru ca avionul cu care călătorește să fie alimentat cu combustibil. Liderul din Hexagon nu va părăsi aeroportul și va sta preț de câteva ore în salonul oficial.

Sursele prezidențiale au transmis că liderul de la Elysee are programată o întâlnire pentru ziua de sâmbătă. Este foarte probabil ca Macron să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis. Președintele francez ar urma să fie întâmpinat, conform protocolului internațional, de oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Cel mai probabil ministrul Bogdan Aurescu îl va aștepta pe Macron la Otopeni.

Emmanul Macron are informații important de comunicat

Jurnalistul Bogdan Chireac a explicat că avionul cu care călătorește Emmanuel Macron poate parcurge distanța Beijing-Paris în condiții de siguranță. Omul de afaceri consideră că președintele francez are de comunicat informații important pentru țara noastră. „Mă îndoiesc că este o escală tehnică. Prezența sa la București înseamnă că are un mesaj foarte important pentru România. Să vii din China și să nu te duci direct la Paris, pentru a te opri două ore la București înseamnă că e ceva foarte important pentru România”, a spus Chireac.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalistul a continuat prin a spune că Macron și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au avut un scop precis când au ajuns în China. Cei doi oficiali au purtat discuții pentru a-l convinge pe Xi Jinping să susțină pacea din Ucraina și terminarea războiului declanșat de Rusia. „Înțeleg că cei de la Beijing nu s-au năpustit să sprijine orbește războiul pe care Rusia îl desfășoară în Ucraina. Am înțeles că, așa cum era de așteptat, China dorește să negocieze multe lucruri. De altfel, și Ursula von der Leyen, care l-a însoțit pe Macron, s-a dus în China exact în această idee. Și atunci, ceva a fost acolo (n.r. la întâlnirea cu președintele chinez)”, a spus Chireac pentru Antena 3 CNN.