Evenimentul Zilei > Sport > Emma Răducanu își liniștește susținătorii. A depășit starea de rău care a silit-o să abandoneze turneul de la Wimbledon
Emma Răducanu își liniștește susținătorii. A depășit starea de rău care a silit-o să abandoneze turneul de la Wimbledon

Emma Răducanu își liniștește susținătorii. A depășit starea de rău care a silit-o să abandoneze turneul de la Wimbledon

Revelația turneului de la Wimbledon, britanica de numai 18 ani Emma Răducanu, a ținut să-și asigure numeroșii susținători că și-a revenit după problemele de sănătate care au silit-o să abandoneze, după 75 de minute de joc, meciul din optimi contra australiencei Ajla Tomljanovic.

„Vreau să vă spun tuturor că mă simt mult mai bine în această dimineață. În primul rând, aș vrea să o felicit pe Ajla pentru incredibila ei performanță. Îmi pare rău că meciul nostru s-a încheiat așa”, a scris tânăra cu origini românești într-un mesaj postat pe Twitter, după ce s-a retras de la Wimbledon.

De c e a abandonat?

Emma Răducanu le-a explicat fanilor motivele pentru care a părăsit lupta la scorul de 4-6, 0-2: „Cred că toată miza şi-a pus amprenta asupra mea. După primul set şi câteca schimburi intense, am început să respir greu şi să am ameţeli. Echipa medicală m-a sfătuit săabandonez şi, deşi a fost foarte greu, totuşi nu mă simțeam destul de bine pentru a continua”.

Marii sportivi din Marea Britanie sunt alături de Emma Răducanu

Fosta sportivă britanică de top Anne Keothavong, care a urmărit meciul lângă mama Emmei Răducanu a dat și ea asigurpări că sportiva își va reveni rapid. Keothavong a spusd că acum este impiortant ca Emma Răducanu să reziste presiunii care va apărea în jurul ei, „Este dificil pentru că toată lumea va dori să intre în contact cu ea. Dar are oameni buni în jurul ei, care vor face tot ce pot pentru a se asigura că rămîne cu picioarele ei rămân pe pământ. (…) Este o tânără sensibilă și încă nu a jucat un an întreg în turnee. Va dori doar să se întoarcă aici”, notează ziarul britanic Daily Express.

Și-a începuit cariera cu dreptul

La numai 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, a debutat pe tabloul principal al unui grand slam, după ce a primit un wild card. Prin prestația sa care a depășit cele mai optimiste așteptări a devenit cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.
Calificare în optimi i-a adus un premiu de 181.000 de lire sterline (211.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA. Punctele obținute o vor propulsa pe locul 175 WTA.