Evenimentul Zilei > Actualitate > Emma Coronel Aispuro, soția lui El Chapo, a fost arestată în SUA
Emma Coronel Aispuro, soția lui El Chapo, a fost arestată în SUA

Emma Coronel Aispuro, soția lui El Chapo, a fost arestată în SUA

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului mafiot Joaquin „El Chapo” Guzman, a fost arestată în SUA pentru trafic de droguri.

Emma Coronel Aispuro, soția celebrului El Chapo, a fost arestată în SUA.

Mai exact, nevasta traficantului de droguri Joaquin El Chapo Guzman, a fost prinsă în aeroport.

Autoritățile federale au anunțat capturarea sa pe aeroportul de lână Washington, DC.

Emma Coronel Aispuro este acuzată de trafic de droguri de mare risc. Printre acestea putem enumera cocaina, metamfetamina și heroina.

De asemenea, ea se ocupa și de traficul ilegal de marijuana. Toate aceste acuzații i-au fost aduse pentru traficul de droguri de pe teritoriul SUA.

Coronel Aispuro a fost preluată în custodia Dulles International Airport (Virginia), a fost precizat într-un comunicat al Departamentului de Justiţie.

Emma Aispuro, soția lui El Chapo a fost arestată

Emma Coronel Aispuro este un cetăţean mexican şi american. Ea l-ar fi ajutat pe El Chapo să evadeze dintr-o închisoare din Mexic.

Evenimentul a avut loc în anul 2015, când El Chapo Guzman a evadat dintr-o închisoare de maximă siguranţă din Mexic.

„Emma Aispuro ar fi pus la cale o altă evadare din aceeaşi unitate, doi ani mai târziu”, au spus autorităţile.

Guzmán a fost condamnat în 2019 la închisoare pe viață. Pe lângă asta se adaugă și 30 de ani, pentru zece capete de acuzare. Este vorba despre distribuirea de tone de cocaină în Statele Unite.

În documentele dezvăluite luni, autorităţile au spus că tatăl ei a fost membru al cartelului Sinaloa, organizaţie condusă de Guzmán timp de aproximativ trei decenii înainte ca el să fie extrădat SUA în 2017.

Coronel Aispuro şi Guzmán s-au întâlnit în 2007. Cei doi s-au căsătorit când ea era încă adolescentă, arată documentele. Femeia ar fi știut despre transporturile masive de droguri ale cartelului.

Ea știa „că veniturile din droguri derivau din aceste livrări”.

Elegantă, înaltă, brunetă, cu părul lung, de origine mexicană, dar născută la San Francisco, Emma Coronel Aispuro a declarat pentru New York Times că nu l-a cunoscut pe soțul său ca persoana îngrozitoare pe care martorii au încercat să o descrie.

„Îl admir mai degrabă. Pentru mine e omul cu care m-am întâlnit și cu care m-am căsătorit”, a mărturisit ea, arată NBC.