Evenimentul Zilei > Monden > Emisiunea X Factor a fost scoasă din grilă. Celebrul show de talente s-a anulat, după 17 ani, pentru că nu mai făcea audiență!
Emisiunea X Factor a fost scoasă din grilă. Celebrul show de talente s-a anulat, după 17 ani, pentru că nu mai făcea audiență!

Emisiunea X Factor a fost scoasă din grilă. Celebrul show de talente s-a anulat, după 17 ani, pentru că nu mai făcea audiență!

Fanii îndrăgitului show Tv a primit o veste șoc. După 17 ani de existență, X Factor, emisiune super-consacrată în cadrul căreia s-au lansat sute de vedete, dispare.

The X Factor, unul dintre cele mai iubite show-uri de talente din întreaga lume, a fost anulat.  Proiectul lui Simon Cowell a fost întrerupt și anul trecut, chiar înainte de pandemie, darr acum a fost luată decizia de a se anula din cauza cifrelor scăzute de audiență. Hotărârea a fost luată de postul ITV, scrie Variety.

Conform presei internaționale, emisiunea de talente nu a mai reușit să atingă cifrele de audiență pe care le avea altădată. De-a lungul timpului, „The X Factor” a avut o medie de 10 milioane, dar în ultimii ani cifrele erau într-o continuă scădere.

X Factor a fost cel mai important proiect al lui Simon Cowell de până acum. Formatul s-a bucurat de un succes uriaș în toată lumea, inclusiv în țara noastră. Datorită acestui show, mulți cântăreți foarte cunoscuți de acum au reușit să-și lanseze și să devină faimoși în toată lumea.

Emisiunea se bazează pe oamenii simpli care vin să cânte pe scenă în faţa unui juriu condus de Cowell. Cele mai bune două voci sunt apoi reevaluate şi fie sunt recompensate cu un premiu în bani şi părăsesc competiţia, fie merg mai departe şi continuă concursul. Ideea e ca artiştii să reziste cât mai mult timp în concurs, deoarece cu atât mai mare va fi premiul.

În România, X Factor e difuzat de Antena 1 și a ajuns la al zecelea sezon. Cel mai probabil emisiunea va fi difuzată începând cu luna septembrie, dar filmările au început deja. Din juriu fac parte Loredana, Delia, Ștefan Bănică jr și Florin Ristei, unul dintre primii câștigători ai acestui show.